Erişilebilirlik

John McCain'in Morning Joe Programındaki Açıklamaları


"John McCain: Bir konudan daha bahsetmek istiyorum, hızlıca..Siz de biraz bahsettiniz, çünkü hala çok öfkeliyim. Türkler’le ilgili kavga haberine değinmek istiyorum. Türk Büyükelçisi’ni Amerika’dan derhal yollamalıyız. Burası Amerika, burası Türkiye değil, burası üçüncü dünya ülkesi değil. Böyle bir şey diplomatik bir cevap verilmeden ya da başka bir yoldan cevap verilmeden bırakılamaz. Belki de dava açılmalı... Olaya karışan kişilerin kimliklerini tespit edebiliriz. Bu konuyu paylaşmadan edemezdim..

Joe Scarborough: Size şunu sormak istiyorum. Bu haydutlar (thugs) doğrudan Erdoğan’la bağlantılı. Sizce Beyaz Saray, olayı kınama anlamında bu noktada ne yapmalı? Ve siz Senato’da ne yapabilirsiniz?

John McCain: Öncelikle dediğim gibi, ben Büyükelçiyi ülkeden yollardım. Bunlar sıradan insanlar değil. Bu kişiler Erdoğan’ın güvenlik ekibinden. Biri bu kişilere oraya gitmelerini ve barışçıl bir şekilde gösteri yapanları dövmelerini söyledi. Bence bu, cevapsız kalmamalı, bu kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi ve bu kişilere dava açılması gerekir. Sonuç olarak, Amerika’da, Amerikan yasalarına aykırı davrandılar. Amerika’da bunun olmasına izin veremeyiz. Ülkemizde barışçıl gösteri yapma hakkı var ve bu kişiler barışçıl bir gösteri yapıyorlardı."

XS
SM
MD
LG