Erişilebilirlik

Kanada’da Camiye Silahlı Saldırı: 6 Ölü


Kanada’nın Quebec kentindeki İslam Kültür Merkezi’nde yatsı namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıkları, yatsı namazı sırasında camiye ateş açan en az üç kişi gördüklerini aktardı. Polis tarafından güvenlik çemberine alınan camide olay sırasında yaklaşık 40 kişi bulunuyordu.

Quebec polis teşkilatı saldırıyı Twitter’da paylaştığı mesajla doğruladı. Polis sözcüsü gazetecilere, olayda hayatını kaybedenler olduğunu kaydetti. Quebec polisi bir başka Twitter mesajında şüphelilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Saldırı sırasında camide bulunmayan İslam Kültür Merkezi sorumlusu Muhammed Yangui, akşam namazları sırasında öfkeli telefonlar geldiğini söyledi. Yangui, saldırıdaki yaralıların kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığını ve yaralı sayısını bilmediğini sözlerine ekledi.

Aynı caminin kapısına domuz başı bırakılmıştı

Quebec’teki aynı caminin önüne 2016 yılının Haziran ayında bir domuz başı ‘afiyet olsun’ notuyla bırakılmıştı.

Kentteki İslamofobi vakalarında son yıllarda artış yaşanıyor. 2013’te Quebec’in Saguenay bölgesindeki camiye atılan sıvının daha sonra domuz kanı olduğu anlaşılmıştı.

Quebec yakınlarında Ontario bölgesindeki bir başka cami ise 2015’te Paris’teki silahlı saldırı ve intihar saldırılarından bir gün sonra ateşe verilmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG