Erişilebilirlik

Suudi Uçakları İncirlik’te


Arşiv
Arşiv

Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonda yer alan Suudi Arabistan’a ait dört F-15 savaş uçağı İncirlik Üssü'ne indi.

Dün de iki kargo uçağı ve 30 kişilik bir öncü askeri grup İncirlik Hava Üssü’ne gönderilmişti.

İki Suudi kargo uçağının ardından, yarın da, dört adet F-15 tipi savaş uçağı İncirlik’te olacak. C-130 kargo nakliye uçakları ile İncirlik’e inen öncü Suudi personel ile ilgili duyuruyu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken yaptı.

Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi savaş uçaklarının da yarın İncirlik’te olacağını belirtti. Dört Suudi F-15 savaş uçağı, Konya’da, Türk Hava Kuvvetleri tarafından düzenenen eğitimlere katılıyorlar.

Suudi savaş uçakları, tatbikatlar hariç tutulursa, tarihte ilk kez bir Türk askeri hava üssünde konuşlanacak ve ortak harekatlara katılacak. İncirlik Hava Üssü’nde yeni kurulan Patriot Kasabası’nda, Suudi askeri personel için bir bölüm hazırlandı.

Böylece, İncirlik’te uçağı bulunan yabancı ülke sayısı altıya çıktı. ABD, İngiltere, Almanya, Katar ve Fransa’nın ardından, Suudi Arabistan da IŞİD’e karşı İncirlik Üssü’nü kullanan ülkeler arasına katılmış oldu.

Suudi Uçakları İncirlik’te
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG