Erişilebilirlik

Jeb Bush Atak Yapmaya Hazırlanıyor


Jeb Bush Atak Yapmaya Hazırlanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Amerika’da önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimleri için adaylık yarışı kızışıyor. Televizyon tartışmalarında kozlarını paylaşan Cumhuriyetçi aday adayları, ülkenin önemli sorunlarını gündeme getirdi. Başkanlık yarışına katılımını açıkladığı zaman, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı seçileceğine kesin gözüyle bakılan ancak anketlerde beklenen başarıyı yakalayamayan Jeb Bush, özellikle üçüncü televizyon tartışmasından sonra seçim kampanyasını tekrar canlandırma yolları arıyor.

Son televizyon tartışmasındaki performansıyla büyük hayal kırıklığına yol açan Jeb Bush, “Sahnede gösterilen performans önemli değil. Önemli olan liderlik ve bu ülkeye lider olacak kişinin birleştirici bir rol oynaması gerekiyor," diyerek New Hampshire’da seçmenin desteğini kazanmaya çalıştı.

Bush, Florida’da valilik yaptığı dönemde, Florida Senatörü Marco Rubio’ya mentörlük de yaptı. Ancak Bush’un Senato oylamalarına katılmadığı için eleştirdiği Rubio, eski mentörüne karşılık vermekte gecikmedi.

Bush, uzun süredir Cumhuriyetçi Parti’nin favori adayı olarak görülüyordu. Ancak Donald Trump ve Ben Carson gibi beklenmedik isimlerin anketlerdeki yükselişi, Bush’u, kampanya ekibini ve harcamalarını azaltmaya zorladı.

American Üniversitesi’nden tarihçi Allan Lichtman’a göre, tanınmış soyadına rağmen Jeb Bush, seçmenle iletişim kurmakta zorlanıyor. Lichtman bu konu hakkında şunları söyledi: “Jeb Bush, modern tarihin en kötü kampanyalarından birini yürütüyor. Sadece gaf yapmakla kalmıyor, adaylık konusunda kararlı da görünmüyor. Keskin ve çekici değil.”

Bush’un, eski Kongre üyesi Vin Weber gibi destekçileri bile durumdan kaygılı: “Jeb Bush, ülkenin nabzını yakalayamıyor. Tutarlı bir duruş sergileyemiyor. Çoğumuz, onun aday adayları arasında lider olacağını düşündük ama şimdi görüyoruz ki anketlerde çok geride kalıyor.”

Strateji uzmanı John Feehery, Bush soyadının tanınmışlığı ve zengin destekçileri göz önüne alınırsa, Jeb Bush’un hala bir şansı olduğunu savunuyor.

Bush’un, ön seçimlerin başlayacağı eyaletlere giderek, kampanyasında yeni bir başlangıç yapması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG