Erişilebilirlik

Eşref Gani Linç Olayını Soruşturma Emri Verdi


Eşref Gani
Eşref Gani

Afganistan’da Kuran sayfaları yaktığı iddia edilen genç bir kadının vahşi bir şekilde linç edilerek öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Eşref Gani, İçişleri Bakanlığı’na olayın soruşturulması talimatı verdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, “Hiçbir birey, diğerlerini aşağılayıcı bir şekilde cezalandırmak için kendisini hakim yerine koyup şiddete başvurma hakkına sahip değildir” denildi.

Açıklamada, adaletin tesisinin “mahkemelerin görevi” olduğu vurgulandı ve adaleti kendi ellerine alan kişilerin ağır şekilde cezalandırılacağı uyarısı yapıldı.

Olay dün Kabil’de bir cami önünde yaşandı. 27 yaşındaki Ferhunde adlı bir kadının Kuran sayfalarını yaktığı iddia edildi. Genç kadın öfkeli bir kalabalık tarafından dövülerek öldürüldü, ardından cesedi ateşe verildi.

Yerel gazeteciler bu tarz bir olayın Kabil’de ilk kez yaşandığını söylüyor.

Ferhunde’nin anne-babasıysa genç kadının akli dengesinin yerinde olmadığını belirtti.

Afgan polisi linç olayıyla ilgili altı kişiyi tutukladı. Devlet Başkan Yardımcısı Abdullah Abdullah olayın dünkü ulusal güvenlik konseyi toplantısında ele alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında Kuran ve İslami değerlere saygısız hareketler de sert dille kınandı. Olay bir ulema heyeti tarafından da ayrı soruşturulacak.

Cumhurbaşkanı Gani ve yönetimi, bir yandan insan haklarını korumaya çalışırken, diğer yandan Taleban’ın etkisinin hala hissedildiği ülkesinde muhafazakarları da hoş tutmaya çalışıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG