Erişilebilirlik

Danimarka'da İki Zanlı Gözaltında


Kopenhag'da saldırıya uğrayan kültür kulübünün önüne konan "Korkmuyoruz" yazılı pankart
Kopenhag'da saldırıya uğrayan kültür kulübünün önüne konan "Korkmuyoruz" yazılı pankart

Zanlıların Kopenhag'da iki kişinin öldürüldüğü bir toplantıyla bir sinagoga düzenlenen saldırılarda 22 yaşındaki silahlı kişiyi teşvik ettikleri ve yardım sağladıkları öne sürülüyor

Danimarka polisi Cumartesi günü Kopenhag’da iki kişinin öldürüldüğü iki ayrı saldırıda silahlı saldırgana yardım ettikleri sanılan iki kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Gözaltına alınan kişilerin Kopenhag’da bir ifade özgürlüğü toplantısı ve sinagoga saldırılar düzenlemesinde 22 yaşındaki silahlı kişiye yardım sağladıkları ve kendisini teşvik ettikleri sanılıyor.

Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt iki saldırıyı Danimarka’ya karşı işlenmiş insanlık dışı bir terör eylemi olarak tanımladı.

Polis Danimarka doğumlu saldırganı bir tren istasyonunda güvenlik güçlerine ateş açtığı sırada vurarak öldürdü. Polise göre saldırganın şiddet ve silahlı eylemlerde bulunmaktan sabıkası bulunuyor.

Danimarka istihbarat örgütü başkanı Jens Madsen, soruşturmacıların silahlı saldırganın radikal İslamcılar'dan esinlendiği görüşünde olduklarını açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG