Erişilebilirlik

Kerry Netanyahu ile Filistin Devletini Görüştü


ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve İsrail Başbakanı Netanyahu Roma'da görüşürken
ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve İsrail Başbakanı Netanyahu Roma'da görüşürken

ABD Dışişleri Bakanı Roma'da İsrail Başbakanı ile biraraya gelirken İsrail'in iki yıl içinde Filistin topraklarından çekilmesini öngören karar tasarısının bu hafta BM Güvenlik Konseyine sunulması bekleniyor

Filistin’li yetkililer İsrail işgaline iki yıl içinde son vermeyi hedefleyen BM karar tasarısını gündeme getirmeye çalışırken, Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştü.

Roma’da biraraya gelen ikilinin görüşmesi yaklaşık üç saat sürdü. Görüşme öncesi kısa bir açıklama yapan Netenyahu, geri çekilme için başkalarının takvim belirlemesine asla izin vermeyeceğini belirtti.

Ürdün tarafından hazırlanan ve İsrail’i Filistin topraklarını işgale son vermeye çağıran karar tasarısının bu hafta içinde B.M Güvenlik Konseyi’ne sunulması bekleniyor.

Pazartesi günkü toplantı, Dışişleri Bakanı Kerry’nin İsrail – Filistin ilişkilerini değerlendiren gezisindeki ilk durak oldu.ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Kerry’nin amacının bir yandan tarafları dinlerken diğer yandan daiki devletli çözüm hedefini açık tutmak olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG