Erişilebilirlik

1,1 Trilyonluk ABD Bütçesi Kongre'den Geçti


Bütçeye karşı çıkan muhafazakar Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz gazetecilerin sorularını yanıtlarken
Bütçeye karşı çıkan muhafazakar Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz gazetecilerin sorularını yanıtlarken

ABD Kongresi gelecek Eylül'de sona erecek mali yıl boyunca federal harcamalar için gerekli fonları sağlayarak hükümetin kapanması tehditini önledi

ABD Kongresi 1,1 trilyon federal bütçeyi onaylayarak hükümetin bu yıl da kapanması tehditini ortadan kaldırdı.

Temsilciler Meclisi’nden bir gün sonra Senato’da 40’a karşı 56 oyla kabul edilen bütçe, gelecek Eylül ayında sona erecek mali yıl boyunca hükümet harcamaları için gerekli fonları sağlayacak. Bütçe Başkan Obama’nın imzası için Beyaz Saray’a gönderildi.

Obama’nın milyonlarca yasadışı göçmenin ülkede kalmalarına izin veren başkanlık kararnamesine karşı çıkan bazı muhafazakar Cumhuriyetçiler bütçede kesinti talebinde bulundu ancak başaramadı.

Bütçe sadece göçmenlik işlemlerini yürüten İç Güvenlik Bakanlığı’nın fonlarının 27 Şubat’a kadar sağlanmasını öngörüyor. Cumhuriyetçiler bakanlığın fonlarını silah olarak kullanarak Obama’yı göçmenlik kararnamesinde geri atmaya zorlamayı amaçlıyor.

Bazı liberal Demokrat Senatörler de bütçenin çeşitli bölümlerine, özellikle mali reform yasasında yer alan bir yasağın kaldırılmasına karşı çıktı. Yasada bankaların 2008 mali krizinden sorumlu tutulan belirli türde ticari işlemlerde bulunması yasaklanıyordu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG