Erişilebilirlik

Tunus'ta Oy Sayımı Devam Ediyor


Laik Tunus’un Sesi Partisi lideri Beci Caid Essebsi, seçimlerden zaferle çıkacaklarına dair olumlu işaretler aldıklarını açıklarken ılımlı İslamcı Ennahda Partisinin lideri Raşit Gannuci seçimin tarihi bir önem taşıdığını söyledi

Tunus’ta Ocak ayında yeni anayasanın kabul edilmesinden sonra yapılan ilk genel seçimler sonrasında oy sayımı sürüyor.

Seçim öncesinde yapılan kamuoyu yoklamaları, ılımlı İslamcı Ennahda Partisi’nin ve yarışı önde götüren laik Nida Tunus (Tunus’un Sesi) Partisi’nin 217 üyeli parlamentoda en fazla sandalyeyi elde edeceğini gösteriyordu.

Tunus’un Sesi Partisi lideri Beci Caid Essebsi, seçimlerden zaferle çıkacaklarına dair olumlu işaretler aldıklarını belirtti.

Geçen yılki seçimlerden zaferle çıkan Ennahda Partisi lideri Raşit Gannuçi ise dünkü genel seçimlerin tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.

Arap Baharı ayaklanmalarının ilk başladığı ülkelerden olan Tunus’ta barış, bölgedeki diğer ülkelere oranla daha çok hissediliyor. Ancak reformların beklenen hızla ilerlememesi ve devrimden sonra süren ekonomik zorluklar ve işsizlik nedeniyle halk, huzursuz.

Tunus son üç buçuk yıl içinde siyasi suikastlar, işçi ayaklanmaları, yüksek enflasyon ve İslamcı örgütlerin saldırılarına sahne oldu.

Ancak yine de Arap Baharı ayaklanmalarının yaşandığı diğer ülkelere göre Tunus’ta demokrasiye geçişin daha pürüzsüz gerçekleştiği gözleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG