Erişilebilirlik

Kobani’de Çatışmalar Hız Kaybetmedi


Kobani’de çatışmalar şiddetlenirken, Suriyeli Kürt liderler, kilit devlet binalarının militanların eline geçtiğini bildiriyor. Amerika’nın Sesi’ne konuşan Türkiye’deki Suriyeli Kürt kaynaklar, Kobani’deki adliye binası, emniyet müdürlüğü ve belediyesinin IŞİD militanlarının eline geçtiğini belirtti

Kobani Konseyi Başkanı Enver Müslim, IŞİD’in Kobani’nin yarısını kontrolü altında tuttuğunu, Kürtler’in milis karargahının da örgütün eline geçtiğini söyledi.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’ne konuşan PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Kobani’nin iki bölgesinde çok şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirdi.

Amerikan bombardımanına rağmen IŞİD üç hafta önce başlattığı Kobani kuşatmasından vazgeçmedi.

Amerikan uçakları bugün de IŞİD hedeflerini bombaladı. Bombalanan hedeflerin kent merkezine ve Türkiye sınırına çok yakın olduğu belirtiliyor. Bombardımanda özellikle IŞİD’e ait eğitim kampları, tanklar ve diğer araçlar hedef alınıyor.

Birleşmiş Milletler’in özel temsilcisi Staffan de Mistura, Türkiye’ye yaptığı çağrıda, Kobani’de savaşmak isteyen Kürt gönüllülere “izin vermesini” istedi. Kobani’de 700 kadar sivilin sıkıştığına dikkati çeken Mistura, kentin düşmesi durumunda hem bu sivillerin hem de yakın yerleşim yerlerindeki 12 bin kişinin katliamla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, devletin Kobani’deki tavrını protesto amacıyla Türkiye çapında düzenlenen gösterilere yönelik olarak, devletin sokaktaki protestoculara boyun eğmeyeceğini söyledi.

Kobani’nin IŞİD militanlarına düşebileceği kaygısı, Türkiye’de Kürtler’in yıllardır görülmemiş düzeyde protesto eylemleri başlatmasına yol açtı. Göstericiler, Türkiye’nin askerlerini sınırın ötesine sokarak müdahale etmesi talebinde bulunuyor. Şu ana kadar gösterilerde 30’un üzerinde kişi hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG