Erişilebilirlik

ABD: Kobani'nin Büyük Bölümü Kürt Kontrolunda


Suriye sınırında Kobani'deki çatışmaları izleyen Türk ordusuna bağlı tanklar
Suriye sınırında Kobani'deki çatışmaları izleyen Türk ordusuna bağlı tanklar

Amerika Merkez Komutanlığı, Kürt kuvvetlerinin Kobani'yi ele geçirmeye çalışan IŞİD militanlarına karşı direndiklerini ve kentin büyük bölümünü kontrol etmeyi sürdürdüklerini açıkladı

Amerikan ordusu Kobani’deki Kürt milislerin kentin büyük bölümünü kontrol altında tutmayı sürdürdüklerini ve IŞİD militanlarına karşı direndiklerini açıkladı.

ABD Merkez Komutanlığı bu açıklamayı Amerikan savaş uçaklarının Kobani’nin düşmesini önlemek için kent çevresindeki IŞİD hedeflerine saldırılarını arttırdığı bir sırada yaptı

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü IŞİD militanlarının halen kentin üçtebirini kontrol ettiğini bildiriyor.

Pentagon, sadece hava saldırılarının IŞİD’in Kobani’yi ele geçirmesini engellemeye yetmeyeceğini bildiriyor. Ancak Kobani bölge yöneticisi Enver Müslim Amerika’nın Sesi’ne verdiği demeçte, son üç gündür sürdürülen hava saldırılarının olumlu sonuçlar verdiğini bildirdi.

Müslim, hava desteğinin Kürt milislere savaşma ve IŞİD’i yenme fırsatını verdiğini ve halen bölgede bulunan sivillerin korunmasında yardımcı olduğunu söyledi.

Müslim’e göre eğer koalisyon güçleri hava saldırılarına devam ederlerse, IŞİD’in yardım almasını ve daha da güçlenmesini engelleyebilirler. Amerika ve diğer koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının yardımıyla IŞİD militanlarına karşı savaşan Kürt milisleri bölgeyi militanlardan temizleyebilir ve sivilleri koruyabilir.

Öteyandan ABD Dışişleri Bakan, John Kerry, IŞİD karşıtı koalisyonun Türkiye ve diğer ülkelerin birkaç gün içinde alacakları kararlarla daha da güçleneceğini açıkladı.

IŞİD militanlarının Suriye’nin Türkiye sınırındaki Kobani’ye üç hafta önce saldırdırıya geçtiklerinden beri Kürt kuvvetleri, daha büyük bir çaptaki uluslararası gücün olaya müdahale etmesi gerektiğini söylüyorlar.

Ancak Kerry, Kobani’deki korkunç savaş sürerken olaya geniş açıdan bakıp stratejik hedefin ne olduğunu düşünmek gerektiğini vurguladı.

Kerry “Biz, IŞİD’i sadece Kobani’de değil aynı zamanda Suriye’nin veya Irak’ın herhangi bir yerinde de savaşabilme yeteneğinden mahrum bırakmaya çalışıyoruz. “ şeklinde konuştu

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG