Erişilebilirlik

Rusya'dan Ukrayna Krizi İçin Yeni Öneri


Donetsk kentinde bir hükümet binası önünde kurulan barikatın üzerinde Rus bayrağı sallayanmaskeli bir gösterici
Donetsk kentinde bir hükümet binası önünde kurulan barikatın üzerinde Rus bayrağı sallayanmaskeli bir gösterici
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Ukrayna’nın güneydoğu bölgelerinin ülkenin geleceğiyle ilgili görüşmelere katılması gerektiğini açıkladı.

Lavrov Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya’nın büyük ölçüde Rusça konuşan bu bölgeleri uluslararası görüşmelerde temsil edilir görmek istediğini belirtti.

Rusya dışişleri bakanlığı daha önce Ukrayna hükümetini güneydoğuda yaptığı askeri hazırlıkları durdurmaya çağırarak bunun iç savaşa yol açağını bildirdi.

NATO Genel sekreteri Anders Fogh Rusmussen ise Paris’te yaptığı açıklamada Rusya’ya Ukrayna’yı müdahale etmesinin “tarihi bir hata olacağı” ve dünyadan daha çok tecrit edilmesine yol açacağı uyarısında bulundu.

Ukrayna İçişleri bakanı Arsen Avakov , Kharkiv kentinde düzenlenen anti-terör operasyonunda 70 Rusya yanlısı göstericinin tutuklandığını açıkladı.
Avakov, operasyonunun göstericileri ele geçirdikleri bir hükümet binasından çıkartmak için düzenlendiğini söyledi.

Rusya yanlısı göstericiler, Pazar günü Kharkiv, Luhansk ve Donetsk kentlerinde hükümet binalarını ele geçirmişti.
Protestocular, aynı Kırım’da olduğu gibi Ukrayna’dan ayrılıp Rusya’ya katılmak için bu kentlerde referandum yapılmasını talep ediyor.

ABD Dışişleri bakanı John Kerry Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’u telefonla arayarak Moskova’nın Ukrayna’daki ayrılıkçı ve sabotör olarak tanımladığı güçlere destek vermekten kaçınmasını istedi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG