Erişilebilirlik

Kılıçdaroğlu’na Meclis'te Yumruklu Saldırı


Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM koridorlarında, adının Orhan Övet olduğu öğrenilen bir saldırganın yumruklu saldırısına uğradı. Övet'in 1986 doğumlu olduğu ve Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşadığı bildirildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM koridorlarında, adının Orhan Övet olduğu öğrenilen bir gencin yumruklu saldırısına uğradı.

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı için salona girişi öncesinde, BDP Grup Salonu önünde BDP'li Sırrı Sakık ile selamlaşmak için durdu. Bu sırada TBMM ziyaretçi kartı taşıyan kahverengi montlu kişi, Kılıçdaroğlu'nun yüzünün sol tarafına peş peşe iki yumruk attı. Kılıçdaroğlu’nun gözlükleri kırılarak yere düştü. CHP'li gençlerin tartaklaması sonucu etkisiz hale gelen saldırgan, koruma polislerince gözaltına aldı. BDP Grubu toplantısı henüz sona erdiği için kalabalık bir noktada gerçekleşen saldırı sonucu Kılıçdaroğlu'nun, sol gözünün altına buz bulunamayacağı için metal 1 lira konulması dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP'li Aydın Ayaydın, gözaltına alındığı anda saldırgan genç ile konuşmayı denedikleri, ancak gencin kendilerine de saldırgan tutum takınması üzerine vazgeçtikleri bildirildi. Saldırgan daha sonra ifadesi alınmak üzere TBMM'den Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TBMM İdare Amiri ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunan şahsın adının Orhan Öğüt olduğunu açıkladı.

Saldırgan Orhan Övet, ilk sorgusunda 1986 Erzurum doğumlu olduğunu ve Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşadığını söylediği aktarıldı.

Kılıçdaroğlu: Biri yumruk attı diye asla geri adım atmayacağız
Kılıçdaroğlu, saldırıya rağmen programını değiştirmedi ve Meclis'teki grup toplantısına gelerek kürsüye çıktı. Konuşmasında, "Herkesi sükunete davet ediyorum. Demokrasi yolu, engellerle doludur. Bu CHP liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü’ye de taşlar atıldı, kafası yarıldı, saldırılar düzenlendi. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz" dedi.

CHP Lideri, "Baskılar, şiddet, bunlar bizi engelleyemez. Biz, hiç kimsenin önünde diz çökmemiş bir gelenekten geliyoruz. Yedi düvele karşı mücadele etmiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle biri yumruk atacak, biz geri adım atacağız. Asla atmayacağız, inançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

BDP: Bizim partimizden değil
Saldırganın CHP Milletvekili Aydın Ayaydın Tarafından Çekilen Fotoğrafı
Saldırganın CHP Milletvekili Aydın Ayaydın Tarafından Çekilen Fotoğrafı
Bu arada BDP Milletvekili Sırrı Sakık, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti. Bizden biri değil" dedi.

BDP Grubu adına İdris Balüken de, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:
" Bugün Halkların Demokratik Partisi’nin Meclis grup toplantısı devam ettiği sırada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na partisinin grup toplantısına geçtiği esnada yumruklu bir saldırı meydana gelmiştir. Öncelikli olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı basın yayın organlarında saldırganın BDP grup toplantısına katılan ziyaretçilerden biri olduğuna dair maksatlı yayınlar yapılmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Saldırganın partimizle uzaktan yakından herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız."

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

Erdoğan: Şiddetle kınıyoruz

Başbakan Erdoğan da, Kemal Kılıçdaroğlunu arayıp geçmiş olsun dileyeceğini açıkladı. Erdoğan, şunları söyledi:
"Şiddetle kınıyorum, geçmiş olsun telefonu açacağım. Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek yollar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle, biz bu girişimleri kınıyoruz. Ben bunun için de Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. Ayrıca kendisini de arayıp söyleyeceğim."
  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG