Erişilebilirlik

‘Türk Siyasetinde Ciddi Kilitlenme Var’


Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu’na göre, ‘Türkiye’de Başbakan Erdoğan’la demokrasinin çıkışı yok’ ve alternatifsizlik çok ciddi bir sorun yaratıyor

Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu’na göre, yasakların olduğu bir ortamda seçimlerin önemi kalmadı ve Türkiye’de demokrasi yara aldı. Çapoğlu, yargıya müdahale edildiğini, ifade, internet ve medya özgürlüklerinin yasaklandığını belirterek ‘Türkiye’de Başbakan Erdoğan’la demokrasinin çıkışı yok’ yorumunda bulundu. Çapoğlu, ‘çok ciddi karmaşalara, gerilimlere gebeyiz. Önümüzdeki günlerde çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olacağız diye düşünüyorum’ diye konuştu.
Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu
Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:13:23 0:00
Linki indirmek için

Ekonomi ve uluslararası ilişkiler uzmanı olan ve daha önce milletvekilliği de yapan Profesör Dr. Gökhan Çapoğlu, Türk siyasetinde ciddi bir kilitlenme olduğunu söyledi ve ‘Türkiye’de bir alternatif şart. Alternatifsizlik büyük bir sorun yaratıyor’ dedi.

BDP ve HDP’nin yüzde 6’yi geçemediğine dikkati çeken Profesör Çapoğlu, daha önceki seçimlerde aldıkları oy oranına takıldıklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin de oylarını arttıramadığını kaydeden Gökhan Çapoğlu yüzde 45’in biraz üzerinde oy toplayan iktidardaki AKP’nin, bütün yolsuzluk iddialarına ve eleştirilere rağmen seçimin galibi olduğunu bildirdi.

Başbakan’ın ‘balkon’ konuşmasının cumhurbaşkanlığına aday olacağı izlenimi yarattığını belirten Çapoğlu, ancak siyasi gücünü yitirme olasılığı nedeniyle Erdoğan’ın bunu yeniden düşünebileceğini gündeme getirdi.

Çapoğlu, “Ben Erdoğan’ın ciddibir analiz yaptığında cumhurbaşkanlığına gitmekisteyeceğini düşünmüyorum. Çünkü o zaman kendisi ve ailesi hakkındaki yolsuzluklar ve diğer konular, Suriye’deki El Kaide, El Nusra örgütlerine silah yardımı yapılması gibi, gündeme gelebilir. Bunlar çok ciddi iddialar ve çok ciddi suçlamalar sadece Türkiye içinde değil uluslararası düzeyde de yargılamaya konu olacak noktalar. O açıdan cumhurbaşakanlığına geçip daha pasif bir konumda olmak istemeyecektir diye düşünüyorum,” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG