Erişilebilirlik

Yılmaz Büyükerşen: ‘Oylar Çalındı”


Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oy sayımı sırasında yaşananlarla ilgili çok ciddi iddialarda bulundu

30 Mart akşamı sandıktan zaferle çıkma ihtimali yüksek adaylardan biri olan Eskişehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz Büyükerşen, oy verme işlemi sona erdikten sonra şehirde hareketli saatler yaşandığını iddia etti.

Seçmen oranının yoğun olduğu 9 büyük semtte ve seçim kurulunun bulunduğu adliyede elektriklerin belli süre kesintiye uğradığını söyleyen Büyükerşen, “Eskişehir’in yine büyük mahallesindeki Salih Zeki Lisesi’nde 1087 sayılı sandığın torbaları çalınırken arkadaşlarımız tarafından çalanla birlikte yakalandılar. Bir odaya kapatıldılar. Polise haber verildi. Onun sonucunu bekliyoruz” dedi.

Amerika’nın Sesi: Siz Eskişehir’de önde giden aday olarak görünüyorsunuz sonuçlara göre. Başka neler gözlemliyorsunuz elektrik kesintisi dışında?

Yılmaz Büyükerşen: Biz bir hafta kadar önce seçim sırasında bu gibi işlerin yapılacağına dair bürokratların ve AKP’nin bir özel toplantı yaptığına dair duyum aldık. Beklemiyorduk. Böyle bir şeye tenezzül edeceklerine ihtimal vermiyorduk. Semtlerdeki elektrik kesintisi nedeniyle oy sayımlarının tutanağa bağlanması ve imzalanması yapılamadı. Elektriği kesilen semtlerdeki vatandaşlar balkonlarından pencerelerinden tencereleri tavaları çalıyorlar protesto etmek amacıyla. Sonucunu aldığımız sandıklarda da açık ara öndeyiz.”

Yılmaz Büyükerşen’le yaptığımız söyleşiyi aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG