Erişilebilirlik

Türkiye’de Twitter’e Erişim Kapatıldı


Başbakan Erdoğan’ın Bursa’da Twitter’in kapatılabileceğine dair yaptığı konuşmadan saatler sonra popüler sosyal paylaşım sitesine erişim engellendi

Yolsuzluk skandalını siyasi düşmanların bir karalama kampanyası olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan, ‘Twitter, mivıttter kökünü kazıyacağız” dedi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Başbakanlık Basın Müşavirliği de “Mahkeme kararlarının Twitter tarafından uygulanmaması nedeniyle Twitter’e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir,” diye bir açıklama yaptı.

Türkiye saati ile 23:30’dan sonra Twitter’e ulaşmaya çalışan kullanıcılar, sitenin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından mahkeme kararıyla kapatıldığına ve koruma tedbiri uygulandığına dair bir mesajla karşılaştı. Mahkeme kararının, son haftalarda Twitter üzerinden paylaşılan ve yolsuzlukla ilgili olduğu savunulan ses kayıtlarının paylaşımı nedeniyle alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Twitter, uygulanan yasakla ilgili araştırma yaptıklarını, bu sürede kullanıcıların cep telefonları üzerinden tweet atabileceklerini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG