Erişilebilirlik

Kiev'de Ölü Sayısı Yükseldi


Kiev'de Göstericiler Polisle Çatıştı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

Ukrayna'nın başkentinde parlamento binası yakınında çıkan şiddetli çatışmalarda bazıları ateşli silahla vurulan yedi siville iki polisin öldüğü bildiriliyor

Kiev’de Ukrayna polisi ve protestocular arasında, parlamento binası yakınlarında meydana gelen şiddetli çatışmada en az dokuz kişi öldü.

Polis yetkilileri bazıları ateşli silahla vurulan yedi siville iki polisin halatlarını kaybettiğini bildirdi.

Şiddetli çatışmalar güvenlik güçlerinin parlamento binasına yürüyen göstericileri dağıtmaya çalışırken çıktı.

Çatışma sırasında çekilen bir videoda protestocuların polisi taş yağmuruna tutarak geri çekilmeye zorladıkları, polisin de protestoculara gözyaşartıcı bomba ve lastik mermiyle karşılık verdiği görülüyor.

Ukrayna’da haftalardır devam eden gösterilerde hükümet karşıtı protestocular, Kasım ayında Rusya ile ilişkileri güçlendirmek için Avrupa Birliği ile ticaret anlaşmasını son anda imzalamaktan kaçınan Cumhurbaşkanı Başkan Viktor Yanukoviç’in istifası çağrısında bulunuyor.

Rusya, Pazartesi günü ekonomik kriz içindeki Ukrayna’ya Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in durumunu güçlendirme amacıyla 2 milyar dolar ek yardımda bulunacağını açıkladı.

Rus Dışişleri Bakanlığından Salı günü yapılan açıklamada ise “Kiev’de durumun ciddi olarak kötüleştiği” belirtildi. Şiddetin artmasından Batılı devletleri sorumlu tutan açıklamada, Batılıların protestocular arasındaki “radikal güçleri” şiddete teşvik ettiği önesürüldü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG