Erişilebilirlik

Suriye Barış Görüşmelerinde İlerleme Yok


Cenevre görüşmelerine katılan Suriye muhalefet temsilcileri
Cenevre görüşmelerine katılan Suriye muhalefet temsilcileri
BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi Lahdar İbrahimi Suriye hükümeti ve muhalefet heyetleri arasında yapılan barış görüşmelerinde zaman ve daha çok çabaya ihtiyaç olduğunu ve fazla ilerleme sağlanamadığını açıkladı.

Taraflar Cenevre’de başlayan yeni tur görüşmelerin ikinci gününde yeniden biraraya geldi. İbrahimi görüşmelerin sona ermesinden sonra düzenlediği basın toplantısında tarafların süreci ilerletmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtirken hem kendilerinin hem de ilgili dış güçlerin işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.

Özel temsilci Cuma günü Amerika Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Wendy Sherman ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennady Gatilov ile biraraya gelmeyi planladığını da açıkladı.

Arabulucu Lahdar İbrahimi, tarafları, 3 yıla yakın süredir devam eden iç savaşı sona erdirerek geçiş hükümeti kurmaya ikna etmeye çalışıyor.

Öteyandan BM Mülteciler Dairesi yetkilileri Humus’tan tahliye edilen birkaç yüz erkeğin sorguya çekilmek üzere hükümet kuvvetleri tarafından gözaltına alındıklarını bildiriyor. Daire Sözcüsü Melissa Fleming 15 ile 55 yaşları arasında 338 erkeğin gözaltına alındığını bunlardan 42’sinin serbest bırakıldığını, ancak diğerlerinin hala tutulduğunu açıkladı.

Perşembe gününden beri kuşatma altındaki isyancıların kontrolundaki bölgelerden 800’i aşkın kişi tahliye edildi.

Suriye hükümeti ve muhalefet Pazartesi günü kuşatma altındaki Humus’ta insani yardım çalışmaları için ateşkesi üç gün daha uzatma kararı aldı. BM Acil Yardım Koordinatörü Valerie Amos yaptığı açıklamada anlaşmayı memnunlukla karşıladığını belirtti. Amos, ateşkesin daha çok sivilin tahliyesine ve bölgeye daha çok yardım ulaşmasına izin vereceğini söyledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG