Erişilebilirlik

Suriye Barış Görüşmeleri Sürüyor


BM arabulucusu Lahdar İbrahimi
BM arabulucusu Lahdar İbrahimi

Birleşmiş Milletler arabulucusu Lahdar İbrahimi, Pazartesi günü tekrar yüz yüze görüşecek olan Suriye hükümeti ile muhalefet arasında sürdürülen barış görüşmelerinde yavaş da olsa ilerleme kaydedildiğini söyledi

Birleşmiş Milletler arabulucusu Lahdar İbrahimi, Pazartesi günü tekrar yüz yüze görüşecek olan Suriye hükümeti ile muhalefet arasında sürdürülen barış görüşmelerinde yavaş da olsa ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Pazar günü taraflarla ayrı oturumlarda bir araya gelen İbrahimi, iki tarafın da kaygılarını ve tutumlarını masaya yatırma fırsatı bulduklarını ve görüşmelerin yapıcı geçtiğini vurguladı.

İbrahimi, Suriye hükümeti temsilcilerinin Humus’da kuşatma altındaki bir bölgeden kadın ve çocukların hemen çıkmalarına izin vermeyi kabul ettiklerini açıklamıştı. İbrahimi, BM’nin yardım konvoyunun Pazartesi günü Humus’a girişine izin verilmesini umduğunu da söyledi.

Esat güçleri, kontrolü muhalefetin elinde bulunan Suriye’nin en büyük kentlerinden biri olan Humus’u geri almak için kuşatma altında tutuyor.

Görüşmelerin Pazar günü yapılan iki turunda, Suriye’deki hapishanelerde tutulan binlerce mahkûmun salıverilmesi de ele alındı.

İbrahimi ayrıca, muhalefetin, silahlı isyancı grupların elinde bulunan tutsakların listesini vermeyi de kabul ettiğini bildirdi.

Suriye’de üç yıldır süren savaşa son vermek amacıyla Cenevre’de yürütülen görüşmelerde Esat rejimi yetkilileri ve muhalefet temsilcileri ilk kez yüz yüze geliyor.

Cenevre-2 görüşmelerinin resmi amacı, Suriye’de geçiş hükümeti oluşturulması. Ancak uzmanlar bu hedefe ulaşmanın zor olduğu görüşünde.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG