Erişilebilirlik

"Model Ortaklık Sonsuza Dek Sürecek"


ABD Dışişleri bakanı John Kerry ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu
ABD Dışişleri bakanı John Kerry ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu
Washington’da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü.

Savunma Bakanlığı basın sözcüsü Carl Woog görüşmeyi özetlerken Hagel’in Davutoğlu ile Pentagon’da ikinci kez biraraya geldiğini ve Suriye’de devam eden kriz ve kimyasal silahları yok etme süreci dahil bölgesel güvenlik sorunlarını ele alma fırsatı bulmaktan memnunluk duyduğunu açıkladı.

Woog, Hagel’in Türkiye’nin Suriye halkına yaptığı insani yardımları övdüğünü de belirtti.
Açıklamaya göre Hagel, Davutoğlu’na Amerika’nın Türkiye’de NATO komutası altındaki iki Patriot füze bataryasına katkısını sürdürme kararı aldığını da söyledi.
Hagel, Patriot füzelerinin sadece savunma amaçlı ve ABD ile Türkiye arasındaki ittifak dayanışmasının somut göstergesi olduğunu da vurguladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Washington’da Brookings Araştırma Kurumunda bir koruşma yaptıktan sonra ABD Dışişleri bakanı John Kerry ile biraraya geldi. İki bakan görüşme sonrası ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu Türkiye ile Amerika arasındaki model ortaklığın sonsuza dek süreceğini belirtirken Kerry görüşmede Suriye ve İran dahil çeşitli konuları ele aldıklarını söyledi.

Davutoğlu, Türkiye’nin İran konusunda Amerika'nın nükleer uyuşmazlığa diplomasi yoluyla çözüm bulma çabalarını desteklediğini de vurguladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG