Erişilebilirlik

Amerikalılar İçin Suriye Öncelikli Değil


Amerikalılar İçin Suriye Öncelikli Değil
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

Amerikalı seçmenlerin Suriye konusuna ilgisi az, askeri operasyon olasılığına tepkisiyse yoğun. Amerikalılar’ın birçoğu yeni bir savaşa girmek istemiyor

Amerikalılar’ın belki de Suriye’den en uzak olabilecekleri yer, Indiana eyaletindeki kırsal tarım alanları.

Birçok açıdan burada yaşam hep aynı. Geçen zaman, ancak hasadın boy atmasından anlaşılıyor.

Tarımla geçinen Greentown kasabasında nüfus 2 bin 500’ün altında.

Amerikan Hava Kuvvetleri’nden emekli Robert Millspaugh’nın ‘evim’ dediği bu kasabanın merkezinde, her yerde bayrak asılı. Kasaba bir çok savaşa asker göndermiş: “Bu kasabada iki dünya savaşının muharipleri var. Vietnam’da, mevcut savaşlarda çarpışmış bir sürü insan var.”

Bu da kasabanın ne kadar savaş yorgunu olduğunu açıklamaya yeter: “Evet savaş yorgunuyum. Savaş olduğu zaman katılmak, kazanıp, eve geri dönmek istiyorum. Ama bugünlerde zafer o kadar kolay kazanılmıyor.”

Cumhuriyetçi Partili milletvekili Susan Brooks, Indiana’nın beşinci seçim bölgesi Greentown’ı temsil ediyor: “Burası kesinlikle ülkenin savaş yorgunu bir bölgesi. Sanıyorum tüm ülke savaş yorgunluğu yaşıyor.”

Brooks, Karen Swann gibi seçmenlerin derdini dinlemek üzere Greentown’daydı. Ama Suriye’yi tartışmak için değil: “İç savaş Suriye’nin sorunu. Biz burada kendi günlük dertlerimizle boğuşuyoruz.”

Brooks’un seçmenlerinden en çok duyduğu konu Obamacare adı verilen yeni sağlık reformu: “Bu, görüştüğümüz konular arasında en sık tartışılanı.”

Karen Swann’a göre, Amerika’nın Suriye’ye olası askeri müdahalesinin görüşmelerinde önceliğe sahip olmaması, Suriye halkının çektiği acıları görmedikleri anlamına gelmiyor: “Kendi sorunlarımızla ilgilenmemiz gerek. Biz dünyanın bakıcısı değiliz. Ama bu Suriye halkının sorunlarına karşı duygusuz olduğumuz anlamına gelmiyor. Yalnızca dünyanın sorunlarını çözmeye çalışmaktan artık usandık.”

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG