Erişilebilirlik

Tom Clancy Öldü


Tom Clancy
Tom Clancy
Amerika’nın en çok satan siyasi-askeri-gerilim romanı yazarı Tom Clancy, 66 yaşında hayatını kaybetti.

Ölüm nedeni henüz açıklanmayan Clancy, Washington’un kuzeyindeki Baltimore kentinde bir hastanede tedavi görüyordu.

20 kadar romanı çıkan Clancy’nin en çok tanınan Kızıl Ekim, Tehlikeli Oyunlar, Beyaz Tehlike adlı eserlerinde istihbarat servisleri, askerler ve politikacılar arasındaki gergin ilişkiler konu alınıyor. Clancy’nin “Command Authority” adlı yeni kitabı 3 Aralık’ta piyasaya çıkacaktı.

Kitapları çoğu zaman Hollywood tarafından filme çekilen ve bilgisayar oyunlarına ilham kaynağı olan Tom Clancy, ağırlıklı olarak Soğuk Savaş, uyuşturucu ticareti, Sovyetler Birliği’nin dağılması gibi konuları işliyordu.

1984’te basılan “Kızıl Ekim” adlı romanında, gelişmiş denizaltısıyla birlikte Batı’ya iltica etmeye çalışan bir Sovyet amiralini konu alan Tom Clancy, özellikle Soğuk Savaş döneminde Amerika ve Sovyetleri Birliği donanmalarının ileri teknoloji denizaltı gücü hakkında derin bilgi sahibiydi.

Tom Clancy’nin profesyonel yaşamı boyunca gizli askeri bilgilere erişimi olduğu iddiaları sıkça konuşuldu.

Clancy’nin 1991 tarihli “Savaşın Bedeli” adlı romanı, nükleer bombaların teröristlerin eline geçmesi olasılığını temel alıyordu.

Tom Clancy roman yazmaya başlamadan önce sigorta pazarlamacısıydı. Ünlü yazar 1947 yılında, Maryland eyaletinin Baltimore kentinde bir postacının ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi.

Tom Clancy, eşi ve dört çocuğuyla birlikte Maryland eyaletinde deniz kıyısında özel yaptırdığı evinde yaşıyordu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG