Erişilebilirlik

Esat Amerika'yı Tehdit Etti


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat Amerika’nın Suriye’ye karşı askeri müdahalede bulunması durumunda Amerikalılar’ın kendilerine karşı “her türlü eylemi” beklemesi gerektiğini söyledi.

Beşar Esat Pazartesi günü Amerikan CBS televizyonunda yayınlanan röportajda hükümetinin 21 Ağustos’ta Şam’da yapılan kimyasal silah saldırısıyla ilişkisi olmadığını iddia etti.

Amerika yapılan kimyasal saldırıda 1400 kişinin öldüğünü ve saldırının Esat’ın ordusu tarafından yapıldığını önesürüyor. Başkan Obama Suriye’nin cezasız kalamayacağını belirterek askeri müdahale tehdidinde bulunuyor.

Röportajda Esat saldırıdan isyancıları sorumlu tuttu ve Amerika’nın Suriye’ye saldırması durumunda Amerika’nın her türlü eylemi beklemesi gerektiğini,müdahalenin doğrudan ya da dolaylı ciddi sonuçlar doğurabileceğini söyledi.
Esat dolaylı sonuçlardan birinin bölgede istikrarsızlığın artması ve terörizmin yayılması olacağını bunun da Batı’yı doğrudan etkileyebileceğini belirtti.

Esat aynı zamanda başka ülkelerin ya da Hizbullah gibi grupların Amerika’ya karşı eylemlere girişebileceğini belirtti.
Esat ülkesine yapılacak saldırının El Kaide yanlısı güçleri kuvvetlendireceğini de önesürdü.
Suriye Devlet başkanı ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin askeri müdahale için uluslararası destek arama çabalarını da sert bir dille eleştirdi.

Esat bu açıklamaları Başkan Obama’nın Amerikan halkı ve Kongre’yi ikna için askeri müdahale gerekçelerini anlatmaya başlayacağı hafta başlarken yaptı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG