Erişilebilirlik

Kerry:Arap Ülkelerinin Suriye Kararı Yakın


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Paris'te Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Elarabi ile görüşürken
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Paris'te Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Elarabi ile görüşürken

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerika ve müttefiklerinin beklenen hava saldırılarını düzenleyerek Suriye’deki iç savaşı “üstlenme” amacı taşımadıklarını söyledi.

Ancak Kerry Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’ın kimyasal silahları bir çok kez kullanması nedeniyle Amerika, Katar ve diğer Arap müttefiklerinin, bu silahların bir daha kullanılmaması için harekete geçmek zorunda olduklarını bildiklerini vurguladı.
Kerry, Arap hükümetlerinin Amerikan hava saldırısına destek konusunda kararlarını önümüzdeki 24 saat içinde verebileceğini de söyledi.

Kerry, Paris’te Arap Birliği temsilcileriyle görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada Obama yönetiminin Amerikan halkı ve Kongreyi Suriye hükümetine karşı askeri müdahaleye ikna için kimyasal silah saldırısıyla ilgili videoları yayınladığını belirtti.

Kerry Şam’da 426’sı çocuk 1,400 kişinin ölümüyle sonuçlanan 21 Ağustos’taki kimyasal silah saldırısının “uluslararası, küresel kırmızı çizgiyi” geçtiğini vurguladı.
ABD Dışişleri Bakanı videoların saldırıda “gerçek insanların, gerçek çocukların” öldürüldüğünü açıkça gösterdiğini Amerikan halkının bunu görmezlikten gelemeyeceğini söyledi.
Amerikan Kongresinde çok sayıda üyenin kararsız olduğunu belirten Kerry bu nedenle videoların gösterildiğini ve brifingler verildiğini vurguladı.

Kerry Başkan Obama’nın BM kimyasal silah raporunun beklenmesi konusunda henüz karar vermediğini tekrarladı.
Cumartesi günü Avrupa Birliği Suriye’ye “açık ve güçlü karşılık” verilmesi çağrısında bulunmuş ancak bunun için raporun beklenmesi gerektiğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG