Erişilebilirlik

'Obama'dan Dünya Hazır Olmalı Mesajı'


'Obama'dan Dünya Hazır Olmalı Mesajı'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:11:42 0:00
Amerika’nın Sesi Türkçe Bölümü’nün TGRT Haber’de 4 Eylül Salı akşamı 20:45’te yayınlanan 15 dakikalık canlı programında Georgetown Üniversitesi Türk Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Sinan Ciddi, Hülya Polat’ın sorularını yanıtladı. Programın stüdyo konuğu olan Dr. Ciddi, Başkan Obama’nın Stokholm’deki konuşmasında dünyaya Suriye’ye askeri müdahaleye hazır olması gerektiği mesajı verdiğini söyledi.

Amerika’nın önünde cevaplamı henüz bulunmamış birçok soru bulunduğunu belirten Dr. Sinan Ciddi, bu soruların, Suriye’ye ne boyutta bir operasyon yapılacağı, çıkış stratejisinin ne olacağı, Suriye’de hangi muhalefet grubunun destekleneceği ve nasıl destekleneceği olduğunu kaydetti.

G20 zirvesinde Başkan Obama’nın Rusya’dan destek alacağına ihtimal vermediğini söyleyen Dr. Sinan Ciddi, Türkiye’den güçlü bir destek sözü geleceği tahmininde bulundu. Ciddi, Türkiye’nin uzun zamandır kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle Suriye’ye askeri operasyonun şart olduğunu söylediğini hatırlattı.

Hülya Polat’ın Georgetown Üniversitesi Türk Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Sinan Ciddi’yle yaptığı söyleşinin tamamını yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG