Erişilebilirlik

Kahire'de Mursi Yandaşlarına Ateş Açıldı


Müslüman Kardeşler devrik cumhurbaşkanı Mursi'nin tutulduğu askeri tesise yürüyen göstericilere açılan ateşte 51 kişinin öldüğünü bildirdi

Mısır’da Müslüman Kardeşler, devrik lider Muhammed Mursi’nin tutulduğu Cumhuriyet Muhafızları Karargahı’na yürüyen göstericilerin üzerine ateş açıldığını ve en az 51 kişinin öldüğünü bildirdi.

Reuters ajansına bilgi veren ordu yetkilileri ise bir grup teröristin tesise saldırdığını ve olayda bir askerin öldüğünü açıkladı.

Geçen Çarşamba günü ordunun yönetime el koymasından bu yana Mısır’da durum gerginliğini koruyor.

Mursi yanlıları ile karşıtları başkent Kahire ve diğer kentlerde geniş katılımlı gösteriler düzenledi. Gösterilerde çatışmalar çıktı. Cuma günkü çatışmalarda en az 36 kişi öldü, 1000’i aşkın kişi de yaralandı.

Bu arada yeni hükümetin kurulması yönündeki çalışmalarsa devam ediyor.

Cumartesi günü geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, liberal görüşleriyle tanınan eski diplomat Muhammed El Baraday’ı başbakanlık adaylığından geri çekti.

Askeri müdaheleyi destekleyen aşırı muhafazakar Selefilerin Nur Partisi ElBaradey’e karşı çıktı. Nur Partisi ElBaradey başbakan olursa müdaheleye desteğini çekeceği ve koalisyon hükümetinde yer almayacağı tehditinde bulundu. Geçici yönetim sırasında cumhurbaşkanı sembolik rol üstlenirken, başbakanın daha aktif bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Bu arada Başkan Barack Obama Mısır’daki gelişmelerden kaygı duyduğunu bir kez daha açıkladı ve Amerika’nın herhangi bir parti veya grubu desteklemediğinin altını çizdi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG