Erişilebilirlik

ABD Mısır'a Yardımı Gözden Geçiriyor


Başkan Obama Beyaz Sarayda ulusal güvenlik ekibi ile Mısır'daki gelişmeleri değerlendirirken
Başkan Obama Beyaz Sarayda ulusal güvenlik ekibi ile Mısır'daki gelişmeleri değerlendirirken
Başkan Barack Obama, demokratik yoldan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ordu tarafından devrilmesi üzerine Mısır’a yapılan Amerikan yardımının gözden geçirilmesi emri verdi.

Beyaz Saraydan yapılan açıklamada Obama’nın ordunun müdahele kararından derin kaygı duyduğu ve Mısır’da demokrasiye mümkün olduğu çabuk dönülmesi çağrısında bulunduğu belirtildi.
Obama Mısır ordusundan sivil halkın haklarının geçiş döneminde korunmasını güvence altına almasını da istedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon Mısır’daki durumu” kaygan bir durum” olarak tanımlarken hızla sivil yönetime dönülmesi çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu düzenlediği basın toplantısında Mursi’nin ordu tarafından devrilmesinin “kabul edilemez” ve “son derece kaygı verici” olduğunu söyledi.

Tunus cumhurbaşkanının partisi Mısır’da Mursi’in ordu tarafından devrilmesini demokrasiye indirilmiş bir darbe olarak niteleyerek kınadı.

Ancak Suudi Arabistan,Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri Mısır’daki değişimi destekler ve geçici cumhurbaşkanını kutlarken Mursi'yi destekleyen tek Körfez ülkesi olan Katar da Mısır halkının iradesini desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

Mursi’nin devrilmesi Suriye Devlet başkanı Beşar Esat tarafından memnunlukla karşılandı. Esat yaptığı açıklamada Mısır halkının bir yıllık Mursi döneminde Müslüman Kardeşler’in yalanlarını anlayıp reddettiğini savundu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG