Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan: 'Mesajı Aldık'


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel merkezinde, partisine bağlı il başkanlarının katıldığı bir toplantıda, Gezi Parkı ile ilgili planların, konuyla ilgili mahkeme kararı çıkana kadar, askıya alınacağını söyledi. Erdoğan, “Biz yargı kararını bekleyeceğiz. Nihai karar verildiği andan itibaren, bu karar olumsuzsa buna uyarız. Olumluysa o zaman halk oylamasına gideriz,” dedi.

Erdoğan’ın bugünkü konuşması borsalara olumlu yansıdı, ancak, Erdoğan’dan başka talepleri olan göstericilerin eylemlerine devam edip etmeyeceği bilinmiyor.
Erdoğan konuşmasında Türkiye’nin ekonomik başarılarına dikkati çekti, PKK militanlarının, başlatılan çözüm süreci çerçevesinde ülkeyi terk ettiklerini, Reyhanlı’daki saldırının sorumlusunun yakalandığını kaydetti.

Erdoğan, Türkiye’nin demokratik sicilini de övdü ve “Bu ülke demokratik parlamenter bir sistemle yönetiliyor. Herkes milli iradeye saygı duymalı. Seçim süresini beş yıldan dört yıla indirdik. Bu AK Parti'nin değişik düşüncelere saygısının düşüncesidir. Taksim'de Gezi Parkı bahanesiyle büyük bir açık hava tiyatrosu kuruldu. Sahnede masum insanlar da var, samimi gençlerimiz de var. Yanlış algı olabilir” dedi.

Erdoğan, protesto gösterilerinden yabancı odakları da sorumlu tuttu ve “İki haftadır hem Türkiye’de hem dünyada aynı anda, aynı zamanda Taksim’deki görüntüler gösteriliyor. Kim basıyor düğmeye. Düğmeye basış dışardan. Gezi Parkı bu iş için kullanılan enstrümandır” dedi.

Erdoğan, medya, sosyal medya ve provokasyon yoluyla, toplum mühendisliği yapmaya çalışanların istediklerine ulaşamayacaklarını, halkın iradesini sekiz ay sonra sandıklara taşıyacağını da kaydetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG