Erişilebilirlik

Erdoğan: ‘Son Kez Uyarıyorum’


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı'nda bulunanlara ve ailelerine seslendi ve parkı terketmeleri konusunda son kez uyardığını söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim’de sorun çıkaranların 24 saat içinde polis tarafından meydandan temizleneceğini söyledi.

Türk Hükümeti son olarak olayların çıkış nedeni olan Taksim Meydanı’ndaki Gezi Parkı’nda uygulanması planlanan projenin referanduma götürülebileceğini açıklamıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, protestocuların kasıtlı olarak Türkiye’nin ekonomisine ve imajına zarar vermeye çalıştıklarını iddia etti.

Başbakan Çarşamba günü protestoculardan oluşan heyetle biraraya geldi. Ancak Gezi Parkı’ndaki protestocular, heyeti hükümet tarafından seçilen kişiler olmakla suçlayarak bu görüşmeyi eleştirdi.

Istanbul’daki protestoların fitilini ateşleyen, Türk Hükümeti’nin parkı yıkarak alışveriş merkezi inşa etmek istemesi oldu. Protestolar, kısa sürede Erdoğan ve hükümeti karşıtı eylemlere dönüştü. Muhalefet Başbakan’ı, muhafazakar düşüncelerini laik Türkler üzerine empoze etmekle suçluyor.

Ankara,İstanbul, İzmir ve Adana dahil birçok kentte protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, tazyikli su ve sersemletici bomba kullanıldı. 4 kişinin öldüğü olaylarda yaklaşık 5000 kişi yaralandı, binlerce kişi de tutuklandı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG