Erişilebilirlik

Taksim'de Polis Müdahalesi Şiddete Yolaçtı


İstanbul’da Gezi Parkı eylemcilerine polis gözyaşartıcı bomba ve basınçlı suyla müdahale etti. Taksim Meydanı’ndaki müdahale sırasında polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Çatışmada yaralananlar oldu.

Bazı eylemciler, polislere taş ve Molotof kokteyli ile saldıranların sivil polis olduğunu iddia etti, güvenlik görevlileri iddiayı yalanladı.

Polis, müdahale sırasında AKM ve Cumhuriyet Anıtı’ndaki afişleri söktü, barikatları kaldırdı. Öğle saatlerinde Gezi Parkı’nın içine kadar ilerleyen çevik kuvvet ekipleri, daha sonra geri çekildi. Yeniden başlayan çatışmaların, Talimhane’de yoğunlaştığı bildirildi.

Göstericilerin de indirilen pankart ve afişleri yeniden astığı da görüldü.

Polisin halen Taksim’deki AKM önünde konuşlandığı da bildirildi. Protestocu grupların da Taksim Meydanı’nda yeniden toplandığı kaydedildi.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı konuşmada, göstericilerin kasıtlı olarak Türkiye’nin imajını ve ekonomisini hedef aldıklarını söyledi. Erdoğan, göstericilerden Gezi Parkı’nı boşaltmalarını da istedi.

Eylemlerin farklı bir noktaya doğru ilerlediğini söyleyen Başbakan "Tüm eylemcilerin, göstericilerin büyük fotoğrafı görmeye, oynanan oyunu anlamaya ve samimi olanları oradan çekilmeye davet ediyorum," dedi. Erdoğan, “Bu Erdoğan değişmeyecek” diyerek de yarın gösterici temsilcileriyle yapacağı görüşmede geri adım atmayacağı sinyali verdi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG