Erişilebilirlik

Erdoğan: 'Anladığınız Dilden Yanıt Veririz'


Recep Tayyip erdoğan Ankara Esenboğa Havalimanı'nda böyle karşılandı
Recep Tayyip erdoğan Ankara Esenboğa Havalimanı'nda böyle karşılandı

Gezi Parkı eylemleri sürerken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir günde üç ayrı yerde konuştu. Daha önce verdiği ılımlı mesajların aksine üslubunu sertleştirerek, eylemcilere bir kez daha ‘çapulcular’ dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Havaalanı'nda kendisini karşılayan kalabalığa, "Dik durun, dikleşmeyin. Biz o birkaç çapulcunun yaptığını yapmayız. Onlar yakıp yıkarlar. Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktırlar" dedi.

"7 ay Sonra Sandıkta Görüşelim"

Erdoğan, Adana ve Mersin'de yaptığı konuşmalarda, ''Bunlara dersi siz sandıkta vermelisiniz. Onun için oyuna gelmeyeceğiz'' dedi.Ankara dönüşünde partililerce karşılanan Başbakan Erdoğan, Afrika dönüşü İstanbul’da yaptığı gibi Esenboğa havaalanındaki Ak Partililere seslendi. Gezi Parkı’yla başlayan, Türkiye gelenine yayılan eylemlerde yer alanlara karşı tutumunu bu kez yine sertti.

“Gezi Parkı’na, Kuğulu’ya çıkacağınıza 7 ay sonra sandıkta sizinle görüşelim. 'Demokrasi, özgürlükler' diyorsanız, 'hak, hürriyet' diyorsanız bu şiddetle elde edilmez. Hukuk içerisinde kalarak elde edilir” diyen Erdoğan daha önce de ‘faiz lobisi’ diyerek eleştirdiği kesime bir kez daha şöyle yüklendi.

“Olay sadece bu lobiyi oluşturan bir banka, üç banka kim varsa hepsi için aynı şeyi söylüyorum. Siz ki bize karşı böyle bir mücadeleyi başlattınız, bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Utanmadan, borsayı çökertme çabasının içine girenler. Borsada Tayyip Erdoğan’ın parası yok, çökersen sen çökeceksin. Eğer senin spekülatörlüğünü yakaladığımız anda da ümüğünü sıkarız."

"Eylemlere Devam Ederseniz Anladığınız Dilden Yanıt Veririz"

Gün boyunca yaptığı konuşmalardaki tek gündem maddesi Gezi Parkı eylemleri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üslubu hayli sertti. Millet sadece gezi parkındakiler değildir diyen Erdoğan şöyle konuştu:

“Bir kere şunu herkes bilsin. Bakınız bugün 27 Mayıs 1960’ta değiliz. Bugün 12 Eylül 1980’de değiliz. 28 Şubat 1997’de değiliz. Bugün 27 Nisan 2007’de neredeysek işte oradayız. Darbe dönemi artık bitti.”

Ankara'daki son durağında bir kez daha Gezi Parkı'nda başlayıp ülke genelinde süren destek eylemlerine son verilmesini isteyen Recep Tayyip Erdoğan, "Ama bunların hiçbirisi değil de başka yola tevessül etmeye veya aynı şekilde devam ederseniz, kusura bakmayın anladığınız dilden konuşmak zorunda kalırım. Çünkü sabrın da bir sonu vardır. Çünkü bu ülkeyi dünyada adeta terörün estiği bir ülke olarak gösteremezsiniz" dedi.

Taksim’de Dev Miting

Erdoğan'ın Ankara'da olduğu saatlerde, İstanbul’da Taksim Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Gezi Parkı eylemcilerinin katıldıuğı dev bir miting düzenlendi.

Protestoların başladığı günden bu yana en büyük kalabalığı ağırlayan Taksim’de yerel saatle 16:00’da başlayan mitinge katılım her geçen saat artıyor.

Mitinge katılımı kolaylaştırmak için çevre yollara kurulan ve araç trafiğini önleyen barikatlar ise, Taksim Dayanışma Platformu üyeleri tarafından kaldırıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG