Erişilebilirlik

'Üç Büyüklerin' Taraftarları Taksim'de Toplandı


Taksim Gezi Parkı baskınıyla başlayan protesto eylemleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eylemlere derhal son verilmesi çağrısına rağmen, dokuzuncu gününde binlerce kişinin katılımıyla devam etti.

İstanbul’da Taksim Meydanı’nda bugün çok sayıda kişi toplandı, Erdoğan hükümetine istifa çağrılarının bulunduğu pankartlar taşındı.

İstanbul’un üç büyük takımı, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın taraftarları, daha önce hiç görülmemiş bir birlik sergileyerek, bu akşam Taksim Meydanı’nda toplanarak gösteri yaptı. Görgü tanıkları Cumartesi akşamı Taksim Meydanı'nda görülmemiş bir kalabalık gördüğünü söylüyor.

Amerika'nın Sesi muhabiri Çağrı Tanyol da, Taksim Meydanı'nda gösterileri izledi ve Alparslan Esmer'e izlenimlerini aktardı:

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:30 0:00
Linki indirmek için

Polisin Gezi Parkı’nda çadır kuran çevreci eylemcileri geçen hafta Cuma günü göz yaşartıcı gaz ve basınçlı suyla uyarı vermeden dağıtmasının ardından eylemler tüm Türkiye’ye yayılmış, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ın politikalarını hedef alan eylemlere dönüşmüştü.

İstanbul’un Gazi Mahallesi’nde polis göstericilere müdahale ederken, Ankara’da gün sakin geçti. Çok sayıda futbol takımı taraftarı Kuğulu Park'ta da akşam gösteriler düzenlendi. Kampta yeniden çadırların kurulduğu bildirildi. Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde polis, Kızılay'daki göstericilere basınçlı su ve biber gazlarıyla müdahale etti. Ayrıca Kavaklıdere'de Amerikan Büyükelçiliği'ne yaklaşan göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

Ayrıca İzmir'de de Karşıyaka ve Göztepe taraftarları bir araya geldi.

Türkiye’nin değişik yerlerinde çıkan gösterilerde polisle çıkan çatışmalarda şimdiye kadar üç kişi hayatını kaybetti. 5 bin kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı’na eski Topçu Kışlası’nı yeniden inşa etmekte ısrar ediyor. Ancak yetkililer geçmişte olduğu gibi, bölgeye bir alışveriş merkezi ya da konut yapılacağı yönündeki eski açıklamalardan kaçınıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG