Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan Sükunet Çağrısında Bulundu


Başbakan Erdoğan Sükunet Çağrısında Bulundu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00
Linki indirmek için

Başbakan Erdoğan Fas ziyaretinden önce düzenlediği basın toplantısında protestoların Arap Baharı'na benzetilmesinin saçma olduğunu söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fas gezisi öncesinde sükunet çağrısında bulundu ve hükümet karşıtı gösterileri ‘aşırı uçların organize ettiği bir eylem’ olarak tanımladı. Erdoğan istihbarat birimlerinin olayların yabancı kaynaklarla bağlanatısı olup olmadığını da incelediğini bildirdi.

Pankartların ve bariyet kalıntılarının göze çarptığı Taksim Meydanı bugün sakin bir gün geçiriyor.

Polis, İstanbul ve Ankara’da bu sabah protestocuları dağıtmak için yine biber gazı kullandı.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı geçen haftadan beri tutuklanan bin 700’den fazla kişinin çoğunun serbest bırakıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı gözaltındakilerin sayısının 500 olduğunu söyledi.

Uluslararası insan hakları örgütleri polis müdahalesinin aşırıya kaçtığına ilişkin çok sert açıklamalarda bulunurken Amerika, hükümeti ifade özgürlüğünü kısıtlamamaya çağırdı.
Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü polisin göstericilere karşı orantısız kuvvet kullanmasını eleştirdi. Türk-Amerikan dernekleri de haftasonunda yaptıkları açıklamalarda göstericilerin kuvvet yoluyla bastırılmasını kınadı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG