Erişilebilirlik

Hugh Pope: 'Sağduyu Şart'


Hugh Pope
Hugh Pope
Uluslararası Kriz Grubu’nun İstanbul Temsilcisi olan gazeteci-yazar Hugh Pope, Paris’te üç PKK telsilcisinin öldürülmesinden sonra Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtladı ve sağduyulu davranmanın şart olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç’ın olaydan hemen sonra doğru açıklamalar yapmasını çok olumlu gördüğünü söyleyen Pope, Türkiye’nin önünde seçimlere kadar bir yıllık bir zaman olduğunu ve PKK’yla barış için ortaya çıkan fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

PKK’nın da gerçekten barış istediğini Türk kamuoyuna kanıtlaması gerektiğini kaydeden Hugh Pope, Barış ve Demokrasi Partisi’nin de daha açık mesajlar vermesi gerektiğini söyledi. Hülya Polat’ın sorularını Türkçe olarak yanıtlayan Hugh Pope, Uluslararası Kriz Grubu’nun siyasilerden beklentisinin istek ve beklentilerini daha açık olarak ortaya koymaları ve görüşme sürecini ilerletmeleri olduğunu belirtti.

Uluslararası Kriz Grubu İstanbul Direktörü Pope, Türkiye’nin de yasaları ve anayasasını daha da demokratik hale getirmesi ve seçim sistemindeki yüzde 10’luk barajı yüzde 5’e indirmesi gerektiğini da söyledi. Bunun Barış ve Demokrasi Partisi’nin temsilini güçlendireceğini, partinin şimdilik yüzde 5-6 arasında oy aldığını hatırlatan Pope, Kürtlerle yaptığı görüşmelerde hepsinin Türkiye’den ayrılmak istemediğini gördüğünü bildirdi.

Uluslararası Kriz Grubu İstanbul Temsilcisi Hugh Pope’le yaptığımız söyleşinin tamamını dinlemek için:
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG