Erişilebilirlik

Halep Havadan Bombalandı


Suriye savaş uçakları, Halep’te isyancıların bir askeri tesisi ele geçirmesinin ardından tesisin bulunduğu mahalleyi bombaladı. Bombardımanda çok sayıda sivilin öldüğü ya da yaralandığı haber veriliyor.

Bombardıman sırasında kentin ana su boru hattı da hasar gördü.Boru hattının hasar görmesinin ardından kentin bazı kesimleri susuz kaldı.

Cumartesi günü Suriye’den ateşlenen bazı roketler sınırı aşarak Irak’ta bir kasabayı vurdu, beş yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Roketleri kimin ateşlediği bilinmiyor.

Suriye’de 18 ay önce hükümet aleyhtarı gösterilere sert müdahale edilmesiyle başlayan çatışmalar 20 bin kişinin ölümüne yol açtı. Çatışmaları durdurmak için diplomatik çabalar devam ediyor.

Vladivostok’ta Asya-Pasifik ülkeleri zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergei Lavrof ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Moskova’yı Suriye’ye karşı daha sert önlemler alınması konusunda ikna edemediğini söyledi.

Öteyandan Kıbrıs’ta bir araya gelen Avrupa Birliği dışişleri bakanları Suriye’ye yönelik yaptırımları arttırma çabalarını sürdürme konusunda anlaştı.
AB’nin dış ilişkilerden sorumlu yetkilisi Catherine Ashton, Suriye muhalefetini oluşturan gruplara birlik olma çağrısında bulundu. Ashton, Suriyeliler’in kendilerini, “geleceğin bir parçası” olarak hissetmelerinin önemli olduğunu söyledi.
AB Bakanları ayrıca, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği’nin Suriye özel temsilcisi Lakhdar Brahimi’yle işbirliği yapma konusunda da uzlaştı.
Brahimi, Pazar günü Suriye krizini Kahire’de Arap Birliği yetkilileriyle görüşecek.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG