Erişilebilirlik

Suriye Başbakanı Ürdün'e Sığındı


Suriye başbakanı göreve atandıktan iki ay sonra ülkesinden kaçarak muhalefete katıldı.

Riyad Hicab El Cezire televizyonunda okunan açıklamasında “katil ve terörist “ olarak tanımladığı bir rejimi terkettiğini, kendisi ve ailesinin güvenli bir yerde bulunduğunu belirtti. Ürdünlü yetkililer, Hicab’ın Ürdün’e sığındığını açıkladı.

Suriye devlet televizyonu Hicab’ın görevinden alındığını ve yerine yardımcısı Ömer Ghalavanci’nin getirildiğini bildirdi.

Sığınma olayından birkaç saat önce Şam’da devlet televizyonu binasında bomba patladı. Binanın üçüncü katında meydana gelen patlamada birkaç kişi yaralanırken televizyon yayını kesilmedi.

Suriye ordusuyla direnişçiler arasındaki çatışmalar Halep’te devam ederken İran, kaçırılan 48 İranlının bırakılmasında yardımcı olması için Türkiye ve Katar’a başvurdu.

İran, Cumartesi günü Şam’da kaçırılan İranlıların sadece kutsal dini yerleri ziyaret eden hacılar olduğunu savunuyor. Ancak el-Arabiye televizyonunda yayınlanan bir videoda Suriyeli isyancılar İranlıları Devrim Muhafız Ordusu üyeleri olarak tanımladı.
İran Şam hükümetini, Türkiye ve Katar isyancıları destekliyor.

Bu arada halen Afrika’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Cumartesi günü Türkiye’yi ziyaret edeceği açıklandı.
Bakanlık sözcüsü Victoria Nuland, Clinton’un İstanbul’da Türk yetkililerle Suriye konusunu ele alacağını söyledi.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü Suriye ordusunun Halep’te isyancı mevzilerini bombalamaya devam ettiğini ve ülke çapında çıkan çatışmalarda 30 kişinin öldüğünü bildirdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG