Erişilebilirlik

Fırtına Başkent Washington’u Yerle Bir Etti


Amerika’nın Doğu Yakası’nı etkileyen rekor sıcak hava dalgasının ardından Cuma gecesi yaşanan fırtına, başta başkent Washington ve çevresinde yaşayanlar olmak üzere 2 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı.

Fırtınada beşi Washington'da olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti.

Fırtına çok sayıda ağacı kökünden söktü, evlere, yollara ve elektrik kablolarına zarar verdi. Washington’un sokakları yakındaki Virginia ve Maryland eyaletinin banliyöleri, ağaçlardan dökülen dal parçalarıyla kaplanmış durumda.

Çok yerde trafik ışıkları çalışmazken, bazı yerlerde su kesintisi de yaşanıyor. Dün öğleden sonra ve akşam Amerika’nın kuzeydoğu bölgesini etkileyen fırtınanın, tır kamyonlarını, elektrik ve telefon direklerini de devirdiği bildiriliyor.



Yerel elektrik şirketi, bazı bölgelere elektriğin en geç bir hafta sonra verilebileceğini açıkladı.

Cuma gecesi Washington’da fırtınanın rüzgar hızı saatte 130 kilometreye ulaştı. Fırtına, dün sıcaklığın 40 dereceye ulaşmasını izliyor. Fırtınadan sonra hava sıcaklığında ani düşüş yaşandı. Ancak bugün (Cumartesi) sıcaklık yeniden 40 dereceye ulaştı. Meteoroloji uzmanları, bugünkü sıcakların ardından yeni bir fırtına yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Batı Virginia eyaleti Valisi Earl Ray Tomblin, eyalette yarım milyon kişinin elektriksiz kaldığını açıkladı ve olağanüstü hal ilan etti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG