Erişilebilirlik

Panetta: 'Pakistan'a Karşı Sabrımız Taşıyor'


Amerika Savunma Bakanı Afganistan'da NATO kuvvetleri komutanı ve Amerikan Büyükelçisiyle
Amerika Savunma Bakanı Afganistan'da NATO kuvvetleri komutanı ve Amerikan Büyükelçisiyle

Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta, Afganistan’da Amerikan kuvvetlerine saldıran militanlara karşı Pakistan’dan önlem almasını istedi, Washington’un sabrının sonuna yaklaştığı uyarısında bulundu.

Asya ülkelerine ziyaretlerini tamamladıktan sonra Kabil’e uğrayan Panetta, Pakistan’da çok sayıda teröristin barınıyor olmasının gittikçe artan kaygılara yol açtığını söyledi. Amerika Savunma Bakanı, Pakistan’ın el Kaide’yle bağlantılı Hakkani militanlarını barındırıyor olmasına dikkati çekti.

Leon Panetta, İslamabad hükümetinden Afganistan’daki Amerikan askerlerine saldırı düzenleyen teröristlerin topraklarında barınmasının önüne geçmesini istedi.

Hakkani şebekesi, son dönemde Afganistan’da görevli uluslararası birlikleri hedef alan çok sayıda saldırı düzenledi. Grubun Pakistan’ın Kuzey Veziristan bölgesinde üslendiğine inanılıyor. Amerika bölgedeki terörist hedeflerine pilotsuz uçaklarla operasyonlar düzenliyor. Amerika Pakistan’dan bu militan örgüte karşı askeri operasyon düzenlemesini istedi, ancak İslamabad hükümeti, diğer bölgelerdeki operasyonları gerekçe göstererek Amerika’nın talebini reddetti.

Panetta, son saldırılara rağmen Afganistan genelinde şiddet olaylarının azaldığını söyledi.

Öte yandan Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, NATO’nun Logar ilinde düzenlediği ve yanlışlıkla 18 sivilin öldüğü saldırıyı kınadı. Karzai, kadınların ve çocukların da öldüğü bu operasyonların kabul edilemez olduğunu açıkladı. NATO olayın incelendiğin bildirdi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG