Erişilebilirlik

Obama'nın Birliğin Durumu Konuşması

Başkan Barack Obama yıllık Birliğin Durumu konuşmasını bu yıl ağırlıklı olarak ekonomi ve iç politikadaki icraatlarına ayırdı. İlk kez Cumhuriyetçi Parti’nin çoğunlukta olduğu Kongre’ye hitap eden Obama orta sınıf Amerikalılar’ın yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik açıklamalar yaptı.

Görevde yedinci yılına başlayan Barack Obama, bu yıl sondan ikinci, yani altıncı Birliğin Durumu konuşmasını yaptı. Kamuoyu yoklamalarına göre ekonominin toparlaması, Obama’ya yönelik halk desteğini de arttırmış durumda. Seçmenlerin hepsi olmasa da önemli bir kısmı, Küba’yla ilişkilerin normalleştirilmesi ve kaçak yabancıların ülkede kalarak çalışmalarına izin verilmesi gibi politikalara da destek veriyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin geçen Kasım ayında yapılan ara seçimlerde Kongre’nin iki kanadını da ele geçirmesinin ardından, Obama bu yılki Birliğin Durumu konuşmasında ilk kez Kongre’nin iki kanadında da Cumhuriyetçi Partili çoğunluklaGörevde yedinci yılına başlayan Barack Obama, bu yıl sondan ikinci, yani altıncı Birliğin Durumu konuşmasını yaptı. Kamuoyu yoklamalarına göre ekonominin toparlaması, Obama’ya yönelik halk desteğini de arttırmış durumda. Seçmenlerin hepsi olmasa da önemli bir kısmı, Küba’yla ilişkilerin normalleştirilmesi ve kaçak yabancıların ülkede kalarak çalışmalarına izin verilmesi gibi politikalara da destek veriyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin geçen Kasım ayında yapılan ara seçimlerde Kongre’nin iki kanadını da ele geçirmesinin ardından, Obama bu yılki Birliğin Durumu konuşmasında ilk kez Kongre’nin iki kanadında da Cumhuriyetçi Partili çoğunlukla karşı karşıya kaldı. karşı karşıya kaldı.

Obama'nın dün geceki Birliğin Durumu konuşması, aynı zamanda Kongre'ye en çok veto tehdidinde bulunduğu konuşma oldu. Obama, Kongre'nin İran'a yaptırım tasarısı, Sağlık Reformu'nu kaldırma girişimi ya da göçmenlik tartışmalarını başa döndürme çabalarını veto edeceğini söyledi.

Birliğin Durumu konuşmasında bir ilk de Obama'nın LGBT topluluklarının haklarından söz etmesi oldu.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG