Erişilebilirlik

Yunanistan IMF'ye Borcunu Ödedi


Yunanstan Başbakanı Aleksis Çipras Moskova'da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile
Yunanstan Başbakanı Aleksis Çipras Moskova'da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile

Atina uluslararası mali yardım paketi konusunda anlaşmaya varmaya çalışırken IMF'ye olan borcunun 495 milyon dolarını ödemesi büyük önem taşıyordu.

Yunanistan, Uluslararası Para Fonu’na olan borcunun 495 milyon dolarını geri ödeyerek, hem ülkenin borç konusunda izlediği tutumla ilgili kaygıları hafifletti hem de yatırımcıları rahatlattı.

Yunanistan uluslararası mali yardım paketi konusunda anlaşmaya varmaya çalışırken bu ödemenin yapılması büyük önem taşıyordu.

Avrupa Bölgesi maliye bakanları Yunanistan’a verilen mali yardımın ülkede gerekli ekonomik reformlarla ilgili bir plan oluşturulması durumunda devam ettirileceği açıklamıştı.

Atina, geçen hafta vergi kaçakçılığını ve dolandırıcılığı engelleyecek bazı uygulamaları devreye soktu. Ülkede işsizlik Euro Bölgesi’nin iki katı oranında.

Atina hafta içinde 6 aylık hazine bonolarından 1,24 milyar dolar elde etti. Perşembe günü de 670 milyon dolar değerindeki 3 aylık bonoların satılacağı açıklandı.

Ay sonuna doğru Yunanistan’ın yarım milyar dolarlık faiz ödemesi yapması ve 2,57 milyar dolarlık hazine bonosunun süresini uzatması gerekiyor.

Yunanistan 2010 yılından bu yana AB ve IMF’den iki ayrı borç paketi aldı. Ekonomik reformlar ve kemer sıkma politikaları karşılığı sunulan iki paketin toplam değeri 270 milyar dolar.

Öteyandan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Rusya ziyaretinin ikinci gününde Rusya Başbakanı Dimitri Medmedev’le görüştü. Çipras daha önce de Rusya Parlamentosu ve Moskova Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler bölümünü ziyaret etti.

Çipras, temasları sırasında Moskova ile Batı arasında Kırım’ın işgali ve Ukrayna’nın doğusundaki durum nedeniyle gerilen ilişkilerde arabuluculuk yapabileceklerini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG