Erişilebilirlik

Yıldız Savaşları:Güç Uyanıyor


George Lucas’ın Yıldız Savaşları serisi, sinema tarihinin en çok gişe hasılatı elde eden yapımları arasında yer alıyor. Serinin A New Hope, Yeni Bir Umut adlı ilk filmi, 1977 yılında vizyona girmişti. Serinin bu hafta vizyona girecek son ayağı The Force Awakens, Güç Uyanıyor’un ilk gösterimi, Los Angeles’ta yapıldı. Serinin 1970 ve 80’lerde çevrilen ilk üç bölümünün oyuncuları Mark Hamill, Carrie Fisher ve Harrison Ford, gösterime, son filmde rol alan oyunculardan John Boyega ve Oscar ödüllü Lupita Nyong’o ile birlikte katıldı.

Güç Uyanıyor’un tüm zamanların en çok gişe hasılatı yapan filmlerinden biri olması bekleniyor. Film, bilet satışlarının başladığı Ekim ayında da rekor kırdı. Pek çok yerde filmin vizyona gireceği ilk gün ve haftasonunun tüm biletleri anında tükendi.

Filmin 17 Aralık’ta vizyona girecek olmasına rağmen Yıldız Savaşları hayranları, iki hafta önceden sinema salonlarının önünde nöbet tutmaya başladı. Hayranları, sinema klasiği haline gelen Yıldız Savaşları’nda hikayenin ne yönde ilerleyeceğini merakla bekliyor.

Hollywood’daki tarihi Çin Tiyatrosu önünde de kamp kuran Yıldız Savaşları hayranlarına rastlamak mümkün. 1977 yapımı Yeni Bir Umut’un ilk gösterimi Çin Tiyatrosu’nda yapılmıştı.

Avustralyalı Andrew Porters’ın kurduğu Liningup.net grubu, Çin Tiyatrosu’ndaki açılış gecesi için 500 bilet satın aldı. Yıldız Savaşları hayranlarının bilet alabilmesi için önce kayıt yaptırması ve en az 24 saat kuyrukta beklemesi gerekiyor. Bekleme süresi ne kadar uzun olursa salondaki yeriniz de o kadar iyi oluyor. Grup, filmin gösterime gireceği 17 Aralık’tan önce 130 kişiyi kuyruğa kaydetmiş.

Kimi Yıldız Savaşları hayranları için günlerce kuyrukta beklemenin amacı sadece filmi ilk izleyen olmak değil.

Yıldız Savaşları tutkunu Nathan Clukey, “Kuyruğa girip beklemek aileniz ve arkadaşlarınızla biraraya gelmek demek. Filmi ilk gören olmak öncelikli değil” diyor.

Kimileriyse ilk gösterime eleştirel bir yaklaşımla gidiyor. Nathan Clukey, “Çoğu sinemasever, özellikle de çocuklar filmi çok sevecek. Bizlerse en zor beğenenleriz. Eğer biz beğenirsek film başarıya ulaşmış demektir” diyor. Clukey, filmin orijinal serilerindeki oyuncuların da son yapımda yer almasının, JJ Abrams’ın iyi bir yönetmen olmasının ve görsel efektlerin beklentileri yükselttiğini söylüyor.

Yıldız Savaşları’nın ilk filmi Yeni Bir Umut, Çin Tiyatrosu’nda 62 hafta boyunca gösterimde kalmıştı. Son yapım Güç Uyanıyor’un aynı başarıyı yakalayıp yakalayamayacağını zaman gösterecek.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG