Erişilebilirlik

YES Programı ile Amerika’da Lise Eğitimi


YES Programı ile Amerika'da Lise Eğitimi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:36 0:00
Amerika’ya üniversite eğitimi için gelmek son yıllarda giderek artan bir eğilim. Ancak Amerika’ya değişim öğrencisi olarak lisedeyken de gelmek mümkün. Amerikan hükümetinin 11 Eylül terör saldırıları sonrasında Amerika ile diğer ülkeler arasındaki diyalogu güçlendirme amacıyla uygulamaya koyduğu değişim programı (YES), lise öğrencilerine bu imkanı tanıyor.

Bu program çerçevesinde Türkiye'den de lise öğrencileri Amerika'ya geliyor. Bunlardan biri de Eylül Yağmur. Washington’a komşu Virginia eyaletinin Alexandria ilçesindeki TC Williams Lisesi’nde bir yıl süreyle eğitim gören Eylül Yağmur, deneyimlerini ve gözlemlerini Amerika'nın Sesi'ne anlattı. ( Söyleşi için link'i tıklayın)

http://www.amerikaninsesi.com/media/video/yes-programi-ile-amerikada-lise-egitimi/1791222.html

TC Williams’ın Uluslararası Öğrenciler Akademisi’ni yöneten Fulton Vinson da diğer ülkelerden gelen öğrencilerin okullardaki deneyim ve etkileri konusunda şunları söyledi: "Bu öğrencilerin etkileri büyük. Farklı kültürlerin karışmasını sağlıyor ve Amerikalılar’ın seyahat etmeden başka kültürleri tanımasına fırsat veriyorlar. Güzel arkadaşlıklar doğuyor ve bazen yabancı öğrenciler İngilizce’yi derslerden çok arkadaşlarından öğreniyor. Bu da çok doğal. Bence iki grup arasında çok iyi bir alışveriş var. Bu yıl ilk defa uluslararası bir kermes yaptık. Yabancı öğrenciler kendi ülkelerine has müzikleri, dansları ve yemek leri getirdiler. Yüzden fazla kişi katıldı. Çok serbest bir kültürel etkileşim var. Aynı zamanda futbol maçları düzenleyip öğrencilerin birbirlerinin ülkeleri hakkında bilgi edinmesine ön ayak oluyoruz. Hepsini yakından tanımıyorum. Ancak bazılarını tanıma fırsatım oluyor ve nasıl insanlar olduklarını görüyorum. Öğrencileri konuk eden aileler çok önemli bir hizmet veriyor. Öğrencinin bir ev yaşamı olmasına fırsat tanıyorlar. Daha düzgün bir ortam sağlıyorlar ve evdeki çocuklar öğrencinin kardeşi gibi oluyor. Böylece onlar da kendilerini evin bir üyesi gibi hissediyor."

AFS ve YES programları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için www.afs.org.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Sayfa Türkçe olarak düzenlenmiş ve farklı değişim programları hakkında bilgi içeriyor.

Bu programlar, giderek küreselleşen dünyaya erken yaşta adım atmak ve genç yaşta daha iyi İngilizce konuşmak için çok iyi bir fırsat sunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG