Erişilebilirlik

Yeni Büyükelçi John Bass Ankara'da


John Bass, Ankara Esenboğa Havalimanı'na varışında açıklama yaparken
John Bass, Ankara Esenboğa Havalimanı'na varışında açıklama yaparken

Amerika’nın yeni Ankara büyükelçisi John Bass bugün Türkiye’ye vardı.

Bass, Ankara Esenboğa Havalimanı’na varışında gazetecilere Türkçe yaptığı kısa açıklamada “Türkiye ve Amerika çok uzun yıllardır iyi dostlar ve stratejik ortaklar. Türkiye’de misafir olarak sizlerle konuşmayı ve sizlerden birçok şey öğrenmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

Yeni Büyükelçi Bass, Türkiye’yi daha önce birçok kez ziyaret ettiğini ve çok sevdiğini söylerken, “Şimdi burada yaşayacağımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Birçok televizyon ekibinin kendisini karşıladığı gözlenen Bass gazetecilere “her zaman basın mensuplarını çalışırken görmek beni memnun ediyor” dedi, ancak soru almadan havaalanından ayrıldı.

Amerikan Senatosu, aylar süren gecikmenin ardından Başkan Barack Obama’nın Ankara’ya büyükelçi adayı olarak seçtiği John Bass’in atamasını geçen ay onaylamıştı. Bass, Washington’a dönen ve emekli olan Francis Ricciardone’nin yerine Ankara büyükelçisi oldu.

John Bass, Ankara büyükelçiliğine atanmadan önce Dışişleri Bakanı John Kerry’nin özel müşaviri olarak görev yapıyordu. Bass ilk büyükelçilik deneyimini ise Gürcistan’da yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda 1988 yılında çalışmaya başlayan Bass, Irak, İtalya, Belçika ve Çad’daki ABD diplomatik misyonlarında görev yaptı. Bass ayrıca eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin ekibinde özel kalem müdürlüğü de yaptı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG