Erişilebilirlik

Yemen'de Sivil Kayıplar Yükselişte


Birleşmiş Milletler, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun Husiler’i hedef alan hava saldırılarının başlamasından bu yana Yemen’de sivil can kaybının arttığını açıkladı.

BM, geçen ay sonu başlatılan hava saldırılarından bu yana 551 sivilin hayatını kaybettiğini, bunlardan 115’inin çocuk olduğunu bildirdi.

Kısa bir aradan sonra Yemen’in başkenti Sanaa’da bugün hava saldırıları yeniden başladı. Suudi Arabistan üç gün önce hava operasyonuna son verdiğini açıklamıştı.

Uçaklar, başkentte çeşitli binaları hedef alırken, diğer kentlerde de Husiler’e ait olduğu sanılan tesisler bombalandı. İran destekli Husiler’le sürgündeki Cumhurbaşkanı Mansur Hadi taraftarları arasındaki çatışmalar da yeniden şiddetlendi.

Yemen’de 19 Mart’tan bu yana bin 100 kişi öldü, 4 bin 300 kişi yaralandı, 150 bin kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Bu arada Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Steve Warren, İran savaş gemilerinin Yemen’den uzaklaştığını ve Umman Denizi’nden İran’a doğru ilerlediğini açıkladı. Sözcü, gemilerin tam olarak nereye gittiklerini bilmediklerini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi Husiler’e silah ambargosu koydu. Beyaz Saray ise İran’ın Husiler’e silah yardımı yaptığını savunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG