Erişilebilirlik

Xbox ve Playstation’a Siber Saldırı


Noel günü gerçekleştirilen saldırılarda Microsoft’un Xbox ve Sony’nin Playstation ağları kesintiye uğradı. Xbox ağı tekrar hizmete girerken, Sony’de sorun devam ediyor

Siber saldırıları, Lizard Squad adlı bir grup üslendi. Oyun sektörünün en yoğun günlerinden biri olan Noel tatilinde kullanıcılar Xbox Live ve Playstation’ın internet üzerinden oyun oynama hizmetlerinde teknik sorunlar yaşadı.

Yılsonu alışveriş dönemlerinde, oyun konsolları ve oyun satışları açısından en yoğun trafiğin yaşandığı zaman olarak biliniyor.

Playstation’ın internet sitesine giren bazı kullanıcılar, sitenin bakımda olduğu ve en kısa sürede tekrar hizmete gireceği mesajıyla karşılaştı.

Xbox çevrimiçi hizmetlerinde herhangi bir sorun yaşanmadığı bildiriliyor. Ancak, Xbox’a uygulama hazırlayan bazı yazılım şirket uygulamalarında sorunlar yaşanıyor.

Lizard Squad isimli korsan grubunun, bu ay içinde Sony Film’e korsan saldırı düzenleyerek Röportaj filminin yayınlanmasını engellemeye çalışan Guardians of Peace grubuyla bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor.

The Interview (Röportaj) filmi çarşamba günü Xbox Youtube gibi dijital platformlarda gösterime girdi. Film ayrıca sınırlı sayıda sinemada da gösterilmeye başladı.

Microsoft ve Sony yetkilileri iddialar hakkında yorum yapmadı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG