Erişilebilirlik

Washington’da Ebola Endişesi


Ebolaya benzer belirtiler gösteren bir kişi Washington’da hastaneye kaldırıldı. Howard Üniversitesi Hastanesi sözcüsü Kerry-Ann Hamilton, Nijerya’dan gelen hastanın durumunun iyi olduğunu ve doktorların kendisini karantinaya alarak gerekli salgın tedbirlerini uyguladıklarını ifade etti

Washington’da ebola endişesiyle ilgili bu gelişme yaşanırken, biyolojik tehditle mücadele ekipleri günlerdir Teksas’ın Dallas kentinde karantinada olan ebola hastası Thomas Duncan’ın evine girdi. Ekipler, halen dört kişinin yaşadığı evden Duncan’ın tüm çarşaflarını ve özel eşyalarını topladı.

Merkezi Atlanta’da bulunan Amerikan Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi yetkilileri, Thomas Duncan ile doğrudan ya da dolaylı olarak temasa geçtiği düşünülen 50 kişiyi yakın gözetim altında tuttuklarını açıkladı. Merkezin doktorlarından Beth Bell, gözetim altına alınanlara karşı son derece dikkatli hareket ettiklerini ancak bunun kaygı verecek, acil bir durum olduğu anlamına gelmediğini ifade etti.

Liberyalı yetkililer Thomas Duncan’ı havaalanında ebola ile ilgili yalan beyan vermek suçundan yargılayacaklarını açıkladı. Duncan’ın Teksas’a dönmeden önce ebola hastası hamile bir kadına taksiye binerken yardımcı olduğu ve yetkililere bu konuda yalan söylediği belirtiliyor.

Ebola virüsünün bulaştığı bir diğer Amerikalı da Liberya’da görev yapan NBC televizyonu kameramanı. NBC yetkilileri tüm haber ekibinin Amerika’ya geri getirildiklerini ve 20 gün süreyle karantinaya alınacaklarını belirtti.

Pentagon, Batı Afrika’daki Ebola salgınını kontrol altına almak için 4 bin askere görev verilebileceğini açıkladı. Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral John Kirby, durumu günü gününe yakından takip ettiklerini ve gönderilecek asker sayısının daha da az olabileceğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının eğitileceği ve ebola salgınını kontrol altına alma çalışmalarının yürütüleceği merkezi kurma göreviyle Liberya’da hali hazırda 200 Amerikan askeri bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü, Ebola nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 400’e ulaştığını ve Gine, Liberya ve Sierra Lione gibi ülkelerde yaşayan 7 bin 400’den fazla insana da Ebola virüsü bulaştığını açıkladı.

Ebolanın salgına dönüşmesini önlemek için acil durum masası oluşturan Birleşmiş Milletler, hastalığın yoğun olarak görüldüğü Afrika ülkelerine yetkililer göndermeye başladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG