Erişilebilirlik

Washington'da Aşçılar İçin Ortak Mutfak


Washington'da Aşçılar İçin Ortak Mutfak
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Washington’da açılan ve “Birlik Mutfağı” adı verilen yeni bir mutfak, aşçılık alanındaki girişimcilere yeni ürünler deneme imkanı sağlıyor. İki restoran sahibinin açtığı mutfakta alan kiralayan 50’den fazla aşçı, yemek yapmanın yanısıra restoran işletmeciliği konusunda tecrübe kazanıyor

Burası sıradan bir mutfak değil. Tek bir restorana ait değil. Veya özel bir firma için kurulmamış. Burası, girişimci ruha sahip aşçıların ürünlerini hazırlamak için kiralayabileceği ortak bir tesis.

“Ravioli Devrimi” markasının sahibi Daniel Porzio, kendi restoranını açmak yerine mutfak kiralamayı tercih ediyor.

Daniel Porzio: “İşinden ayrılıp kendi restoranını açmak sermaye gerektiriyor. Eğer sermayeniz yoksa, böyle bir alan kiralayabilirsiniz. Küçük ölçekli firmalar için kiralamak çok daha uygun.”

Washington’da, tam kapasiteli, düşük maliyetli ve riski az olan bir mutfak bulmak zor. Aralık 2012’de restoran sahipleri Jonas Singer ve Cullen Gilchrist, çözüm olarak Birlik Mutfağı’nı açarak 680 metrekarelik bir alanı ortak bir ticari mutfağa dönüştürmüş.

Jonas Singer: “Birlik Mutfağı’nı bir aşçı kuluçkası gibi düşündük. Amaç, küçük ölçekli firmaların büyümesine yardım etmek. Mutfak ve depo alanı sağlamanın yanında, işlerini büyütmek için satış olanakları da sunuyoruz. Burada çalışanların çoğu işinde çok iyi. Mutfak işletmesinden anlıyorlar. Ancak iş işletmesi farklı bir konu ve biz bu konuda da destek veriyoruz. Onlar da yemek yapmaya odaklanıyor. Böylece işletme konusunda çok iyi olmasalar bile başarıya ulaşabiliyorlar.”

Haftanın yedi günü 24 saat açık olan mutfağın 55’ten fazla üyesi var. Çok sayıda girişimci de yedek listesinde bekliyor.

“CiaoChow”un sahibi Jessica Lowther’a göre, bu mutfağı paylaşmanın başka bir yararı daha var.

Jessica Lowther: “Biz mutfakta yeniyiz. Ama komşu kiracılarla ve diğer küçük firmalarla hemen kaynaştık, herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor.“

Birlik Mutfağı, faaliyetlerini başka kentlere de taşımayı hedefliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG