Erişilebilirlik

VOA’ya Yeni Genel Müdür Yardımcısı


Sandy Sugawara
Sandy Sugawara

Washington Post gazetesinde haber merkezini dijital bir platgorma taşıyan Sandy Sugawara, 2 Mayıs Pazartesi günü Amerikan anayasası üzerine andiçerek göreve başladı.

Washington Post gazetesinden gelen Pulitzer ödüllü gazeteci-yazar Genel Müdür Amanda Bennett, “haber kuruluşlarını dijital platforma taşımakta eşsiz bir başarı kazanmış olan deneyimli gazeteci Sandy Sugawara’nın” Amerika’nın Sesi ailesine katılmasından duyduğu sevinci dile getirdi. Bennett, Amerika’nın Sesi’nin modern, dijital habercilik ortamına yaptığı geçişi ilerletecek deneyime sahip olan Sandy Sugawara’nın öncülüğünün bu alanda VOA’yı dünyaada ön sıralara çıkaracağı umudunu dile getirdi.

Wellesley Üniversitesi mezunu olan Sandy Sugawara da yemin töreninde Amerika’nın Sesi ekibine katılmaktan çok mutlu olduğunu vurguladı ve modern platformlarda ilerleyen Amerika’nın Sesi’nin gelişimini daha üst seviyelere çıkarma sözü verdi.

30 yıldan fazla gazetecilik deneyimi olan Sandy Sugawara, meslege United Press International Haber Ajansı’nda başlamış, ardından Washington Post gazetesinde yöneticiliğe kadar yükselmiş. Son üç yıldır Washington Post/Graham Holding Şirketi’nin çıkardığı dijital haber gazetesi Trove’un baş editörlüğünü yapan Sugawara, geliştirdiği sosyal medya stratejileriyle önemli bir başarı yakalamış. Sugawara, teknik ekibiyle farklı izleyici topluluklarına özgü dijital habercilik geliştirmiş.

2009-2012 arasında Washington Post gazetesinin Uluslararası Haber Masası’nı yöneten Sugawara, gazetenin yazılı ve dijital versiyonlarını birleştirerek Trove ekibiyle içeriğin daha iyi yayılmasını sağlamış. Gazetenin finans bölümünde de çalışan Sugawara, 2008-2009 yılları arasında ekonomik kriz döneminde ekibiyle gazetecilik ödülleri almış. 2001’deki terör saldırıları sırasında havayolu güvenliğiyle ilgili haberlerden sorumlu olan Sugawara, yolsuzluk ve göçmenlik gibi konularda da araştırmacı gazetecilik yapmış.

Amerika’nın Sesi’nin 20 yıldır boş olan genel müdür yardımcılığı koltuğuna outran Sugawara, Washington Post gazetesinin Tokyo muhabiri olarak da çalışmış.

Amerika’nın Sesi Türkçe dahil 40’tan fazla dilde yayın yapıyor ve haftada 187 milyon kişiye ulaşıyor. Amerika’nın Sesi programlarına uydu, kablolu televizyon, kısa dalga, orta dalga, FM ve internetten 2,350’den fazla platformda ulaşmak mümkün. Amerika’nın Sesi, Amerikan Kongresi tarafından finanse edilen Yayıncılık Yönetim Kurulu tarafından yönetiliyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG