Erişilebilirlik

Uçak Tekerleğinde 5 Saat Uçtu, Sağ Kaldı


Amerika’nın California eyaletinden Hawaii’ye giden bir uçağın iniş takımının bulunduğu bölüme saklanan 16 yaşındaki bir çocuğun 5 saatlik yolculuğun ardından sağ kalmayı başardığı bildiriliyor

Amerika’nın California eyaletinden Hawaii’ye giden bir uçağın iniş takımının bulunduğu bölüme saklanan 16 yaşındaki bir çocuğun 5 saatlik yolculuğun ardından sağ kalmayı başardığı bildiriliyor.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkilileri, çocuğun Pazar günü evden kaçtıktan sonra San Jose Havaalanı’nın çitlerinden tırmanarak Hawaii Havayolları’na ait uçağın iniş takımı yuvasına saklandığını bildiriyor.

Havaalanı yetkilisi Marvin Moniz, çocuğun 3800 kilometre uzaklıktaki Hawaii’nin Maui adasına 5 saatlik bir uçuşun ardından varan uçağın indiği pistte bulunduğunu açıkladı.

“Bulunduğunda bizimle iletişime geçebilecek durumda değildi. Güvenlik çağırıldı. Bazı sorular soruldu. Ama dediğim gibi cevap vermedi bu sorulara. Daha sonra güvenlik eşliğinde gözaltına alındı ve FBI tarafından sorgulandı.”

FBI yetkilileri, 11 bin 500 metreye varan irtifada seyreden uçağın iniş takımlarının bulunduğu bölgede seyahat eden çocuğun, 5 saatlik uçuş boyunca bilincinin açık olmadığını, ancak oksijen yetersizliği ve dondurucu soğuğa rağmen hayatta kalmayı başardığını bildirdi.

Hawaii Havayolları sözcüsü, çocuk için "kurtulduğu için çok şanslı" dedi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG