Erişilebilirlik

Ukrayna'da Çarpışmalar Şiddetlendi


Kiev hükümeti barış görüşmelerinin çökmesinin ardından stratejik Debaltseve kenti çevresinde şiddetlenen çarpışmalarda en az 13 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü, 20 askerin de yaralandığını açıkladı

Barış görüşmelerinin çökmesinin ardından şiddetlenen çarpışmalarda en az 13 Ukrayna askeriyle yedi sivilin öldürüldüğü bildiriliyor,

Kiev hükümeti Rusya yanlısı ayrılıkçı güçlerin Ukrayna‘nın doğusundaki stratejik ulaşım kenti Debaltseve çevresindeki köylere saldırması sırasında en az 20 askerin de yaralandığını açıkladı.

Ayrılıkçılar, Debaltseve’de Ukrayna ordusuna bağlı kışlaları kuşattıklarını ve yakındaki Vuhlehirsk kasabasını ele geçirdiklerini önesürüyor. Ancak bu iddialar bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Sivillerin ise Donetsk bölgesinde ve Lugansk çevresinde açılan top ateşinde hayatlarını kaybettikleri haber veriliyor.

Bölgede durum gerginliğini korurken, Ukrayna ve Rusya hükümetlerinin yanı sıra ayrılıkçıların temsilcileri, Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te yeni tur görüşmelere başlamıştı. Normalde bir gün gecikmeli yapılan görüşmeler birkaç saat sonra kesildi.

Ukrayna hükümeti, ayrılıkçıları acil ateşkes konusunu görüşmeyi reddetmekle suçladı. Eylül ayında varılan ateşkes defalarca ihlal edilmiş, geçen hafta da ayrılıkçıların ellerindeki toprakları genişletmek için yeni saldırı başlattıklarını açıklamasının ardından tümüyle bozulmuştu.

Ukrayna’da geçen yıl Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinin ardından Nisan ayında başlayan çatışmalarda şu ana kadar 5 bin 100’ü aşkın kişi hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG